Zvezde Granda! Indira Seferagić o povratku u BiH, odnosu sa ocem Miloša Vujanovića, Bosancu i kilaži

0
16

Indira Seferagić je takmičarka ‘Zvezda Granda’ koja je u subotu, po mišljenju mnogih, izazvala najviše pažnje jer je pokazala iskrenu emociju – zaplakala je i bukvalno skočila od sreće i pala u zagrljaj voditeljici Sanji Kužet. Iz Slovenije je došla u Beograd da pokuša ostvariti svoj san, ali je porijeklom iz BiH: „Roditelji su iz Sanskog Mosta, koji su davno prije 45 godina odselili u Ljubljanu, gdje sam i rođena. Tu živim, radim, tu sam osnovala porodicu. Kad god imam vremena rado posjetim rodbinu u Sanskom Mostu i prijatelje koje imam tu”.
Planirate li da se nekad vratite u Sanski Most ili Sarajevo?
Što se tiče vraćanja u BiH kažu nikad ne reci nikad, jer su moji roditelji ipak iz BiH. Ali trenutno je moj život vezan za Sloveniju, tu radim, tu djeca idu u školu.

Javnost u BiH Vas je upoznala kroz učešće u bh. muzičkom šou ZMBT prije nekoliko godina. Možete li uporediti ova dva takmičenja?

ZMBT je bio moj početak u muzičkom smislu. Sa mnom je po nagovoru produkcije dolazila sestra, kad god je bila u prilici, što je zaista teško iskombinovati kada ste u stalnom radnom odnosu. Plasirala sam se u 20 najboljih te sezone. A prošle godine prijavila sam se na audiciju za ZG, jer je to ipak najgledanije takmičenje u regionu i tako napravila sljedeći korak. Prošla sam na audiciji, dobila poziv za takmičenje. Uslijedilo je prvo predstavljanje pred žirijem, gdje sam pjevala dvije pjesme Lepe Brene, koja mi je idol svih ovih godina. Svojim prvim predstavljanjem sam generalno zadovoljna, mada uvijek može i mora bolje. Dobila sam glas gospodina Dragana Stojkovića Bosanca, u tom trenutku nije bilo veće sreće za mene, jer je on jedno veliko i uvaženo ime na ovim prostorima. Harmonikaš, kompozitor, producent i aranžer koji je aranžirao preko 150 kompletnih albuma, velikih zvijezda kao što su Halid Bešlić, Šaban Šaulić, Ana Bekuta i dr. Njegov glas mi je dao podstrek, da napredujem i predstavim se u najbolje što umijem.

U bekstejdžu Vas je ove godine pratio Miodrag Vujanović, otac Miloša Vujanovića koji je također Zvezda Granda. Otkud on?
Pratnju ove godine nemam, jer je to zaista teško izvodljivo, snimanja emisije idu radnim danima. Na insistiranje produkcije, da neko ipak mora da bude u backstageu, zamolila sam Miodraga, da se pojavi iako ne voli javno da se eksponira. Miodrag inače vodi posao za Miloša, on je osvojio 2. mjesto u ZG 2013/2014 g. Osim što radi za Miloša, menadžeriše i za još nekoliko pjevača, ugovara moje nastupe i sve što je potrebno. Znamo se već nekoliko godina, na njihov nagovor sam se i prijavila na audiciju za ZG. Dobila sam mentora, a na meni je da radim i dam sve od sebe.

Bosanac je dao obećanje da ćete smršati?!
S obzirom, da imam višak kilograma, radim i na regulisanju kilaže. Gospodin Dragan Stojković Bosanac je jako strog i precizan, a samo tako se postižu željeni rezultati.

(Senzacija.ba)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI