Zoran Marjanović godinu dana od hapšenja: Otvorio dušu!

Prošlo je 365 dana od hapšenja Zorana Marjanovića (40), prvoosumnjičenog za ubistvo supruge pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), koji je odlučio da poslije godinu dana progovori dok na slobodi čeka početak suđenja, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor 12. jula.

Protivljenje tužilaštva na odluku suda da Zoran izađe iz Centralnog zatvora bilo je uzaludno, a advokati Marjanovića uložili su žalbe na riješenje kojim je potvrđena dopunjena optužnica, koja njihovog klijenta tereti za svirepo ubistvo supruge.

Zoran konstatuje da se ne plaši nastavka procesa koji se vodi protiv njega, ali i da jedva čeka da se vrati u studio i nastavi s komponovanjem.

Prošlo je godinu dana od njegovog hapšenja, a on je otkrio po čemu će pamtiti taj period.

– Kroz drugačiju prizmu gledam na svijet oko sebe. Shvatio sam da je ljubav početak i kraj svega. Danas se u svijetu zapostavljaju emocije koje pokreću svako ljudsko biće. Gubitak Jelene je za mene najveći udarac koji sam doživio u životu i pritvor mi nije ništa u odnosu na to. Moja najveća muka je što nje više nema i što mi dijete raste bez majke. Takođe, mnogo me je pogodilo što je moj saradnik Saša Milošević preminuo dok sam bio u zatvoru. Znam da će sve što mi se događa proći i ne plašim se nastavka suđenja, jer sam siguran u svoju nevinost. Vjerujem u srpsko pravosuđe. Bog je veliki.

Zoran je takođe rekao da nije u kontaktu sa porodicom ubijene pjevačice.

– Nisam u kontaktu s njima. Tačnije, ni sa kim ne komuniciram, osim sa članovima najuže porodice. Lako ćemo uspostaviti kontakte sa svima, samo je potrebno vrijeme. Prošao sam kroz veliku muku i trpio ogromnu nepravdu, nisam u stanju da se družim ni sa kim, osim da vrijeme provodim sa kćerkom.

Nada Topčagić je izjavila da je sada pravi trenutak da se završi duet na kojem su radile Jelena i ona, neposredno prije ubistva pjevačice.

– Komponovanje mi mnogo nedostaje i ono je bilo moj izduvni ventil od 16. godine. Volio bih da se vratim u studio, ali rane su mi još svježe. Siguran sam da ćemo završiti pjesmu, kada dođe vrijeme za to. Iako vrlo cijenim Nadu i njenog supruga Zlatka, ipak mislim da sada nije pravi trenutak, ali za nekoliko mjeseci mislim da bismo mogli da radimo na tome. Ostalo je samo da ja odsviram neke instrumente. Čuo sam da je Nada rekla da bi novac od pjesme poklonila Jani, ali zaista nema potrebe za tim. Ima Jana dovoljno svega. Muzika u meni budi uspomene i, iskreno, ništa drugo i ne znam da radim, osim da komponujem. Trenutno iz filozofskog ugla gledam na muziku i u meni postoji neka vrsta inspiracije, ali, ipak, nisam se još usudio da se vratim poslu.

Nakon izlaska iz zatvora, vrijeme je posvetio kćerci Jani.

– Sve sam podredio kćerci Jani, koja je centar moga svijeta. Budući da je krenula u školu, redovno radimo domaće zadatke, a trudimo se da slobodno vrijeme provedemo što kvalitetnije. Ako se i budem vratio komponovanju, tim ću se isključivo baviti noću, nakon što uspavam Janu.

Tretman u Centralnom zatvoru

– CZ može slobodno da se mjeri s evropskim zatvorima. Pohvalio bih sve zaposlene u njemu jer o svakom zatvoreniku vode računa. To nije zatvor kakav smo viđali u filmovima i kao što je bio devedesetih godina. Sve je na najvišem nivou i apsolutno nisam imao probleme dok sam boravio u pritvoru.

(Srbijadanas)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI