ŽELJKO SAMARDŽIĆ: U Mostaru su sve moje uspomene

Željko Samardžić sa suprugom Majom, s kojom je u braku više od tri decenije, živi u stanu na Dorćolu. Pjevač se prisjetio starih dana, kada nije živio u Beogradu, a evo kog grada se najradije sjeća.

– Ispod nas je fudbaler Dejan Stanković koga uglavnom viđam ljeti. Dopada mi se ovaj kraj, prelijepo je kad olista, a tu su i moji najdraži. U Mostaru mi je ostao stan, tamo mi živi sestra sa porodicom, kum i moje uspomene. Može se živjeti od uspomena ako ostavite po strani ono ružno – rekao je Željko. On je otkrio da mu život u rodnom gradu itekako nedostaje.

– Najjače emocije doživio sam kada sam poslije petnaest-šesnaest godina ponovo otišao u Mostar, bilo je bolno. Izabrao sam noć da nikog ne bih sreo, otišao sam da udahnem mostarski vazduh. Sada je tamo ljepše i lakše, to je bio i ostao jedan od najljepših gradova u staroj Jugoslaviji. Kad smo došli u Beograd bili smo podstanari u Borči, trebalo je preživjeti. Nismo mi bili jedini kojima je život bio ugrožen, mnogima je život zavisio od paketa Crvenog krsta, i to je tužno. Sreća je što sam se bavio ovim poslom koji se ljudima dopao i što sam preko noći postao tražen pjevač. To me je uzdiglo i dalo mi snagu da idem dalje – izjavio je Samardžić.

(Maxmagazin)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI