Željko Bebek održat će koncert u Domu mladih

Iščekivani sarajevski koncert Željka Bebeka koji će se održati 13. augusta mijenja lokaciju. Zbog velikog zanimanja za koncert rok ikone u njegovom rodnom gradu, umjesto u Bosanskom kulturnom centru, koncert će se održati u Domu mladih, s početkom u 21 sati.

Nakon što je prije tri sedmice na press konferenciji najavljeno da će Bebek održati svoj prvi solistički koncert u Sarajevu, među Bebekovim fanovima nastala je prava euforija, pa su organizatori, zajedno s menadžmentom izvođača i vodstvom BKC-a odlučili koncert prebaciti u veći i prikladniji prostor, posebice iz razloga što je Željko Bebek poželio svom Sarajevu priuštiti pravi i žestoki rokerski koncert na kojem će publika biti na nogama.A upravo su na sceni kultnog Doma mladih ostali urezani antologijski koncerti bendova poput Bijelog dugmeta, Indexa, Ambasadora, Crvene jabuke, Plavog orkestra i mnogih drugih bendova koji su ispisali pop-rok historije naših prostora. Svi su oni neke od svojih prvih koncertnih koraka napravili upravo u Domu mladih…

Željko Bebek, originalni pjevač Bijelog Dugmeta koji je u svoj prvi bend Kodekse svojedobno doveo Gorana Bregovića, uistinu je najveće pjevačko ime naših prostora i jedina istinska rok ikona koja traje skoro 50 dugih godina.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI