Naslovnica TOP VIJESTI Zašto su Balaševića na nastupima obasipali plišanim zečićima

Zašto su Balaševića na nastupima obasipali plišanim zečićima

Đorđe Balašević bio je poznat po svojim višesatnim nastupima koje su fanovi voljeli. Poznata je i jedna tradicija koja se ponavljala na svakom koncertu, a to je obasipanje Balaševića plišanim zečevima od strane publike.

 

Kada bi na red došla određena pjesma i određeni stih publika bi bacala na desetine tih igračaka na pjevača.
U pitanju je pjesma “Neki novi klinci”.

Balašević tu pjeva o svom djetinjstvu i nekim od prvih poklona koje je dobio za rođendan, mandarine i mali bijeli zec. Njegovi fanovi, koji su uvijek znali da cijene Balaševićevu emotivnost i sentimentalnost, nisu propuštali priliku da mu zahvale za stihove koje već generacije pjevaju.

“E sad je dosta! 20 godina vi mene gađate zečevima, sad ćete mi platiti za sve”, našalio se tokom jednog koncerta muzičar, pa je zajedno s bendom plišane zečeve bacao u publiku.

On je pak sve te zečeve čuvao u svom domu, a imao ih je na stotine.
“Kad se vraćam s koncerta moje djevojke, od kojih sam s jednom oženjen, prvo pitaju “kakvi su danas zečevi”. Pokušaću s Kinezima da pripremim iznenađenje i naručiću vagon zečeva za neki veliki koncert koji budem imao. Tada ću da bacam u publiku sve te zečeve i da im vratim za sve ovo što mi godinama priređuju. Taj “mali bijeli zec” mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mjestima, tajno, kao ljubavnici. Taj “mali bijeli zec” mi je zamjena za sve Oskare, Dejvis kupove, Svjetska prvenstva u fudbalu i sve ono što nisam osvojio. Oni su hronologija svega što mi se događalo u karijeri”, govorio je Balašević.

(Nova.rs)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI