Zašto je Zdravko Čolić u karantinu u Novom Mestu?

Zdravko Čolić već godinama slovi kao jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda, tako da bez problema puni dvorane širom svijeta.

Ipak, posljednjih dana je na velikim mukama u Sloveniji, jer je počeo snimanje pjesama za dugoočekivani i najavljivani album, koji armija fanova očekuje sa nestrpljenjem. Naime, popularni Čola je „zatvoren“ u karantinu u Novom Mestu, gdje vrijedno snima nove pjesme.

Muzičkoj zvijezdi probleme predstavlja i veliki broj dobrih kompozicija, koje je dobio od autora iz cijelog regiona među kojima su i Maja Sar, Antonije Šola… Kako saznajemo muzička zvijezda snima u studiju „RSL“ u kojem je radio i posljednji album „Vatra i barut“.

– Sada je Čoli potreban potpuni mir da bi se mogao koncetrisati na snimanje i zbog toga se rijetko javlja na mobitel. U Novom Mestu ima sve što mu je potrebno da bi pjesme odlično zvučale. Nakon napornog snimanja šeta po prirodi i u Novom Mestu ima potpuni mir koji mu je neophodan – rekli su za Faktor iz menadžementa Zdravka Čolića.

Podsjetimo, fanovi u Australiji u maju konačno će imati priliku uživati u njegovim velikim koncertima. Naime, na zvaničnoj stranici Zdravka Čolića objavljen je raspored turneje u sklopu koje će održati četiri koncerta. Popularni Čola prvo će se družiti sa publikom u Aucklandu 11. maj, dan poslije u Melbourneu, dok je 19. maj rezervisan za Sydney, a 20. maj za Brisbane.

(Faktor)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI