Zajedno sa Nećkom Turkovićem zapjevajte i sjetite se rodnog kraja: “Mili moji gdje god bili, Sandžak vama ruke širi, kao majka željna sina selam šalje iz Tutina” (VIDEO)

Punog srca, Nećko Turković, pjevač rodom iz Sandžaka govori o svom rodnom kraju, a sada je sve svoje misli i ljubav prema rodnom Tutinu usmjerio u pjesmu “Selam iz Tutina” koja je osvojila srca publike koja prati rad ovog poznatog pjevača.

-Mnogo sam vezan za svoj kraj, iako dugi niz godina živim u Evropi. Uvijek se sjetim svog rodnog kraja, svog Sandžaka, a ovom pjesmom sam želio kada je god zapjevamo da nam u mislima bude Sandžak. Kada sam pjesmu dobio, odmah mi se svidjela i bez razmišljanja sam je snimio. Tekst i muziku je uradio Amir Ćatić, a aranžman Simbad Jašarević, snimali smo u studiju:Megston i Merak Z. Simeunovic Zoca, kaže Turković za naš portal.
Prelijepi kadrovi koji vam upotpunjuju doživljaj pjesme “Selam iz Tutina” pažljivo su snimani, a o tome Nećko kaže:

-Spot smo snimali na cijelom Pešteru jer se spominje u pjesmi. Sve prirodne ljepote Peštera su uvrštene u spot, jer želja mi je bila da svako poznatije mjesto iz tog dijela bude u spotu.

U novoj numeri Nećka Turkovića “Selam iz Tutina” zasigurno će se pronaći svi kojima je Sandžak u duši, ne samo Tutinci, jer stihovi općenito govore o cijelom Sandžaku.

Refren pjesme glasi:

Mili moji gdje god bili

Sandžak vama ruke širi

Kao majka željna sina

Selam šalje iz Tutina.

Vjerujemo da će pjesma za kratko vrijeme i kod onih koji je prvi put poslušaju probuditi emocije.
(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI