Vozio pijan više od 100 na sat: Darko pokušao kočiti

Folk pjevač Darko Lazić pokušao je da zakoči kada je shvatio da će sletiti sa puta kod Brestača i isprevrtati se automobilom, međutim zbog prebrze vožnje nije uspio da zaustavi automobil na vrijeme, saznaje “Blic”.

Naime, kako saznajemo, na mjestu gdje je pjevač sletio sa puta u blizini Pećinaca i isprevrtao se, policija je tokom uviđaja pronašla tragove kočenja. Upravo ti tragovi pokazuju i da Lazić nije zaspao za volanom, kako su mnogi mislili, jer u tom slučaju ne bi bilo tragova kočenja na putu.

Jasno je da je pjevač pokušao da zaustavi automobil kada je počeo da gubi kontrolu, ali zbog velike brzine koju je razvio, to nije uspio.

Kako saznajemo, pjevač je vozio više od 100 kilometara na sat, što je mnogo veća brzina od one koja je na ovom putu dozvoljena.

Naime, kako smo ranije objavili, pjevač je vozio pijan. Njemu je tri sata nakon udesa urađen alkotest koji je pokazao da je pjevač imao 1,39 promila alkohola u krvi. Kako saznajemo, s obzirom da je alkotest rađen tri sata kasnije, gotovo je sigurno da je Lazić u krvi imao više promila alkohola, čak oko dva!

Takođe, kako saznajemo, sumnja se da je Lazić kobne noći bio i pod dejstvom opijata.

– Njegov urin je odnijet na analizu, rezultati se čekaju, a da li je pjevač u trenutku udesa bio na nekoj drogi biće poznati za dan ili dva – kaže izvor “Blica”.

Zbog čega je došlo do udesa u kom je pjevač teško povrijeđen za sada nije poznato.

– Vještaci utvrđuju kojom brzinom se Lazić kretao i zbog čega je došlo do udesa – kaže izvor “Blica”.

Ono što je do sada poznato je da pjevač nije bio vezan u trenutku kada je njegov automobil skrenuo sa kolovoza u livadu i prevrnuo se nekoliko puta.

– Udes se dogodio na ulazu u njegovo selo Brestač, on se vraćao kući. Još ne znam koji su uzroci nesreće, policija radi na tome – rekao je nakon udesa Darkov prijatelj i menadžer Miljan Vračević.

Nakon nesreće pjevač je u teškom stanju prebačen u KBC Zemun gdje je zbog povreda glave pričao nepovezano. Tom prilikom je direktor KBC “Zemun”, dr Dragoš Stojanović rekao za “Blic” da se pjevač nalazi na intenzivnoj njezi i da je životno ugrožen.

Lazić je u udesu je zadobio nagnječenje mozga, polomljenu jagodicu, povrijeđene grudi i pluća, povrijeđenu butnu kost, dok mu je noga izletila iz kuka. On je smješten na odjeljenje intezivne njege.

Pjevač je nekoliko puta trebalo da bude operisan, međutim operacija je odlagana zbog njegovog teškog stanja. Tokom popodneva on je odveden na dijalizu zbog problema koji su nastali sa bubrezima.

Donijeli su odluku da će ga zbog smanjenog rada bubrega prvo uputiti na dijalizu a da će tek nakon toga odlučiti kada će biti podvrgnut hiruškoj intervenciji.

Prijatelj i menadžer Darka Lazića rekao je da je pjevaču htino potrebna krv, da krvna grupa davaoca nije bitna i da su trenutno u potrazi za doborvoljnim davaocima.

Cijela porodica je zabrinuta i još uvijek u šoku, a brojne kolege tokom cijelog dana dolazile su u bolnicu kako bi pružili podršku kako pjevaču, tako i njegovoj porodici. Njima je zabranjen ulaz na odjeljenje intezivne njege na kom se Darko trenutno nalazi.

(BLic)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI