VELIKI POVRATAK GRUPE TWINS

Grupa Tvins, koju čine brat i sestra Nebojša Kostrešević i Manuela Đurović, snimili su novi album poslije deset godina pauze i odsustva sa muzičke scene, saznaje Kurir.

Poznati po ekscentričnom ponašanju i izgledu, često šaljivim numerama i brojnim duetima sa pjevačima narodne muzike bili su izuzetno popularni od sredine devedesetih pa sve do 2008. godine, kada su se povukli. Neša i Manuela u posljednje vrijeme dosta su radili na pripremama novog albuma i spotova i jedva čekaju da svoju kreativnost predstave publici.

“Gotov je cijeli album poslije 10 godina, ali planiramo da izbacujemo pjesmu po pjesmu narednih nekoliko mjeseci”,  kaže Manuela za Kurir, dok Neša kaže da nisu mijenjali stil.

“Prva pjesma koja dobija spot se zove ‘Hej, ludice’. Ima neku svoju priču, i mješavina je više muzičkih pravaca, što je inače nama svojstveno”, rekao je pjevač, napominjući da će prvi singl izaći krajem novembra.

Od 1993. godine grupa Tvins objavila je devet albuma i dvije kompilacije, a njihovi najveći hitovi su “Stari panj”, “Motori”, “Trideset dana robije”, “Stara bagra”, “Noć u Beogradu”, a posebno mjesto zauzima “Plavi slon”, kog su snimili sa Erom Ojdanićem.

(Kurir)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI