Ugledni muzički producent Muradif Brkić Mufta pretrpio moždani udar

Muradif Brkić Mufta, cijenjeni producent osamdesetih i devedestih godina prošlog stoljeća, kako saznaje “Dnevni avaz”, pretrpio je moždani udar prije desetak dana.
Brkić, koji je zaslužan za početak karijera mnogih muzičkih zvijezda kao vodeći čovjek diskografskog giganta “Sarajevodisk”, danas skoro da se bori za život.

Diva sevdaha i Muftina bivša supruga Hanka Paldum posjećivala ga je u bolnici, što nije neuobičajeno s obzirom na to da su njih dvoje ostali u dobrim odnosima nakon što su se razišli prije nekoliko decenija. Tada je svako krenuo svojim putem.

Zbog ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja, Brkić nije bio u mogućnosti odgovoriti na naše pozive.

– Nažalost, Mufta nije u stanju da razgovara. Da, doživio je težak moždani udar. Sada je u fazi oporavka. Molimo dragog Boga da mu da snage da se izbori s ovim i da se njegovo zdravlje vrati, barem koliko-toliko, da može normalno nastaviti živjeti. Stvarno molim Boga da bude dobro – kazala nam je vidno potresena Paldum.

Istakla je da i najmanji zdravstveni problem čovjeka poremeti.
– Sve je teško, šta god da se desi. A kamoli i kad doživi moždani udar i kad mu se oduzme desna strana tijela i moć govora. Žao mi je, naravno. Ali, to je život, kada vam se nešto nametne, na nama je samo da se borimo da to prevaziđemo i pokušamo život vratiti u neku kolotečinu – kazala nam je Paldum.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI