U studiju Sanela Džudže spremne pjesme za Hašima Ćatića: Kao autori će se pojaviti Zaim Poturić, Avdo Huseinović, Tešo Mrkonjić i drugi

Poznati pjevač Hašim Ćatić i autor, vlasnik muzičkog studija i muzičar Sanel Džudža sarađuju na obostrano zadovoljstvo već osam godina, a sudeći po informacijama koje imamo ta saradnja se nastavlja i dalje. Iz svega toga rodilo se i veliko prijateljstvo među njima, kao i kumstvo. Zamolili smo Džudžu da nam u nekoliko rečenica opiše saradnju sa Hašimom:
-Naša saradnja je krenula 2010.godine. Radili smo mnogo pjesama zajedno, mislim oko 20 pjesama i jedan album sevdalinki. U našem timu je i  Avdo Huseinović, već dokazani autor kada je muzika u pitanju. Mogu vam reći da je Hašim prije svega dobar čovjek i pjevač. Kada snimamo on razumije sve šta i kako treba tako da je sa njim uživanje raditi. Sa nama su sarađivali još i Bane Vasić, Dragan Todorović Buco, Mensura Bajraktarević koja je pjevala prateće vokale, muzičari Irfan Peljto i Elvir Karić.

Džudža u razgovoru ističe da je Ćatić posebno maestralno otpjevao sve pjesme na albumu sevdalinki, posebno ako se zna na koji način i ko može srcem i dušom donijeti sevdalinku i približiti je publici, a to je dobar pjevač.

Informacija zlata vrijedna za sve one koji prate rad i djelo pjevača Hašima Ćatića sigurno će obradovati vijest da su nove pjesme za novi album već spremne te se samo čeka njegov ulazak u studio i dalji rad do same finalizacije u studiju Sanela Džudže. Otkrivamo da će autori nekih pjesama biti Zaim Poturić, Avdo Huseinović, Tešo Mrkonjić kao i sam Džudža kao kompozitor.

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI