Sudbina je htjela da bude pjevač: Sibo otkrio kako je gubitak oca uticao na njegov izbor! (VIDEO)

Nedostatak očeve ljubavi je sudbinski pjevača Sibu dovelo do muzike koju je zavolio i koja mu je ispunila život lijepim trenucima. Sibo je za naš portal podijelio i tu priču, kao i to šta se dešavalo nakon toga, od prve snimljene pjesme do danas.

-Davne 1982.godine kao sedmogodišnjak sam ostao bez oca, sa majkom, dvojicom braće i malom sestrom. Kako je vrijeme odmicalo otac mi je sve više falio. To je primjetila moja teta pa mi je predložila da se bavim nekim sportom ili muzikom da bi nekako svoje misli i rad usmjerio na nešto drugo.

Očigledno da si poslušao taj savjet i odabrao muziku?

-Da, vremenom sam odlučio da bih volio više muziku tako da sam sa lokalnim bendom kao devetogodišnjak počeo da učim. Našao sam vremena pored školskih obaveza i pomaganja mojoj majci oko poljoprivrede i teških poslova na selu.
Taj ratni period nikome nije lijep jer je napravio prekretnicu u našim životima. Kakva sjećanja nosiš iz tog perioda?

-I tada sam bio uporan i išao na razna takmičenja gdje sam osjetio da mogu sve više i više dati kada je u pitanju muzika.

Sve se to isplatilo, danas si iskusan pjevač koji zabavlja publiku u Evropi s obzirom da živiš u Njemačkoj. Nedavno si snimio novu pjesmu “Oči bez sjaja” koja bilježi veliki uspjeh?

-To je peta po redu pjesma koju sam snimio, ali i meni najdraža. Izdao sam je za moju matičnu produkciju EMP, inače produkciju u vlasništvu Damira Ljubičića.

Otkrij nam svoje vrline i mane?
-Moje vrline su upornost, rad i trud, a mane su što volim ponekad u supermarketu ukrasti neku sitnicu kao što su čokoladice i neki parfem pa nekome pokloniti.

Sibo je na kraju razgovora pratiocima najčitanijeg portala uputio velike pozdrave, a mi vam preporučujemo da se opustite uz “Oči bez sjaja”!

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI