Sud u Prijedoru: Procjena i prodaja stvari i automobila Halida Muslimovića

Spor star skoro 30 godina između Halida Muslimovića i njegovog saradnika iz Jagodine konačno će biti riješen, piše Kurir.rs.
Osnovni sud u Prijedoru donio je odluku o usvojenju zahtjeva za izvršenje koje je podnio Ermin Erko Elezović, a po kom Halidu Muslimoviću treba da se popišu, procijene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 eura.

Prijedorski sud ustanovio je da ne postoji drugi način da Muslimović isplati dug prema Elezoviću star skoro 30 godina te da je neophodno da se oduzmu pokretne stvari iz njegovog domaćinstva, kao i vozni park, i da to bude prodato na aukciji.

– Na osnovu rješenja Okružnog suda u Banjoj Luci, kojim se priznaje presuda Apelacionog suda iz Kragujevca, i na prijedlog Ermina Elezovića, određuje se izvršenje popisom, procjenom i prodajom pokretnih stvari izvršenika Halida Muslimovića iz Prijedora u njegovom domaćinstvu, kao i voznog parka, radi namirenja potraživanja tražioca izvršenja u iznosu od 20.000 eura, na ime materijalne štete, kao i iznos od 12.500 eura na ime izgubljene dobiti koja se ogleda u neovlaštenoj prodaji kaseta.
Popisane stvari predat će se licu koje odredi Sud. Izvršeniku se zabranjuje da raspolaže popisanim stvarima – piše u Elezovićevom zahtjevu koji je usvojio Sud u Prijedoru.

U istom zahtjevu se, također, navodi da Halidu Muslimoviću neće biti oduzete putne isprave do okončanja postupka, što je, također, tražila suprotna strana. Nismo uspjeli da stupimo u kontakt s bosanskim folkerom, dok nam je Ermin rekao da neće da komentira ovaj slučaj dok sve ne bude gotovo.

(Avaz)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI