Stojina komšinica u suzama napustila pjevačicino dvorište!

Prva Stojina komšinica iz Perleza, njenog rodnog sela, gdje je pjevačica sagradila veliku kuću i sredila dvorište kao iz bajke, kroz jecaje nam je ispričale da ih je Stoja dovela do suza!
– Mi danima plačemo, ma ne možemo da se smirimo – započinje jedna od komšinica za SCANDAL i nastavlja:

– Čim je počelo ovo stanje sa tom koronom i vanrednim stanjem, vidjeli smo da je Stoja sa mužem došla da bude tu u kući na selu! I naravno, znali smo da je ona ponijela zalihe hrane, brašna, pića, ulja… A mi to ništa nismo nabavili, iznenadilo nas je to vanredno stanje, ko se ovome nadao – priča Stojina komšinica i nastavlja:

– Prije neki dan, došlo mi nešto da umijesim kifle, pa da podijelim cijelom komšiluku i odem ja u podrum, kad ono cvrc! Nema brašna! I ja šta ću, pravac kod Stoje, znam da je ona prava domaćica, uvijek ima svega u kući, a hoće da pozajmi, nema od nje bolje komšinice. I kako sam se pojavila na kapiji, vidim je ona se sa unučićima igra u dvorištu, ljuljaju se. A svašta im je tamo napravila, ima sve, i tobogan, i pijesak, i penjalice, ma Diznilend u Perlezu – priča komšinica i dodaje:

– Međutim, kad je vidjela da nemam masku, odmah je ustala i rekla mi: Nemoj, molim te! Tu su mi djeca, a ti nemaš ni masku, ni rukavice! Plašim se, djeca su mi tu – prepričava Stojina komšinica i dodaje:
– Mene je to u prvi mah povrijedilo, pa sam sva pokisla otišla kući plačući! Baš sam se iznenadila da mene Stoja izbaci, ali kad sam sjela i razmislila! Pa ona je žena u pravu! Ko je lud da unuke svoje izloži opasnosti, a i ja budala idem kao da je stanje redovno! Naravno, Stoja me poslije pozvala telefonom i rekla da joj napišem šta mi sve treba, a da će njen Igor sve da nam donese i tako je i bilo. Ma ona je naša kraljica, a ja se prvo naljutila, grešna mi duša – završava komšinica za SCANDAL i poručuje svima da sjede kod kuće ako ne moraju zbog posla da se kreću.

(Vipradar)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI