Safet Šakanović Safi: Muzički talenat u meni je otkrio moj stric harmonikaš Hamed Hamić Šakanović

Pjevač koji je opjevao Krajinu u svojoj pjesmi, porijeklom iz Velike Kladuše Safet Šakanović Safi dugi niz godina živi i radi u Austriji. Safi je neko ko je od malih nogu zavolio muziku, pjesmu i već sa 13 godina se počeo kako kaže baviti ovim poslom.Kako smo i ranije pisali Safi veliku zahvalnost za sve što je postigao duguje svom stricu harmonikašu Hamedu Hamiću Šakanoviću koji je zaslužan za njegovu karijeru pjevača.
-Da, on je taj koji je otkrijo muzički  talenat u meni. U to vrijeme uvijjek je imao dobre pjevače u svom orkestru, ali bi uvijek našao malo prostora da ubaci i mene da nešto otpjevam . Ovom prilikom od srca mu se zahvaljujem jer mi je upravo on pomogao u tome da sam jako lijepo živio od tog posla, kaže pjevač.

Šakanovićev prvenac je pjesma koju je snimio za Cazinski festival.

-Bila je to pjesma “Budi moja djevojka”, a moja želja da nastupim na tom festivalu je bila toliko velika da smo je snimili u rekordnom roku. Gospodin Ibrahim Čavkić Baja je kompletan autor pjesme i u tom trenutku je imao baš tu pjesmu koju sam snimio.

Sa istim autorom Safi snima i slijedeću pjesmu, a nakon toga još tri pjesme sa velikim hitmejkerom Kenanom Fejzićem Ćinom. Upravo na tu saradnju je posebno ponosan.

-Baja mi je ponovo za festival u Cazinu uradio pjesmu “Slaži oca slaži majku” koja je izuzetno dobro prošla . Zatim kako ste i rekli tri pjesme radim sa Ćinom i to moju najuspješniju pjesmu “Konobaru hećime”, i još dvije “Hajmo ljepotice” i “Lagala si da me voliš”.

U svoju diskografiju pjevač je upisao i pjesme “Ludnica”, “Nisam kockar”, “Pogled za tobom” i “Još se nisam promijenio”. Ove numere potpisuje autor Sabahudin Sapko Krivalić. Ali naravno to nij sve jer slijede “Miješaj mala”, “Da se rodim ja ponovo”, “Aldijana” i trenutno najaktuelnija “Krajino moj najdraži cvijetu”. Autor ovih singlova je Nermin Nexa Delanović.
-Pjesme su sve na mreži Youtube pa ko želi neka posluša, naravno bit će mi drago, kaže Safi koji važi za pjevača koji publiku zna uveseliti i na svakom nastupu daje maksimalno od sebe.

Za sve one koji žele angažovati ovog vrsnog interpretatora evo i načina:

Putem facebook društvene mreže https://www.facebook.com/safet.sakanovic.5

Putem E-maila : safi.68@hotmail.com

ili kontakt tel.00436765214970

(Estradnjaci)

 

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI