Srceparajuća poruka Silvanine kćerke: Ostala sam te željna, majko…

Film „Toma“ ni poslije mjesec dana od početka prikazivanja u bioskopima ne prestaje da intrigira javnost. Iz dana u dan isplivavaju novi detalji iz života Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, glavnih junaka novog rediteljskog ostvarenja Dragana Bjelogrlića.

O muzičkim legendama svjedočili su mnogi njihovi savremenici: prijatelji, kolege, članovi porodice. Ipak, jedna osoba, mada jako važna, ostala je u sjenci.

Riječ je o Gordani Armenulić, rođenoj u braku Silvane i Radmila Armenulića, bivšeg tenisera.

Ona je, kada je njena majka poginula u saobraćajnoj nesreći 1976, imala samo 12 godina. Tog 10. oktobra, po povratku sa koncerta u Aleksandrovcu, sa njom su nastradali njena rođena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.
Povodom 45 godina od smrti majke, koju je prerano izgubila, Gordana Goga Armenulić na svom profilu na Fejsbuku je napisala:

– Draga Majko, vraćam se u djetinjstvo i one sretne dane koje smo provele zajedno. Teško je bez tebe. Hvala ti na svim zagrljajima, toplim riječima i poljupcima koji mi stalno griju dušu. Živiš u svakom danu kroz moje misli, sve ove godine. Živjećeš u meni zauvijek. Ostala sam te željna, Majko. Neka te Anđeli i Bog čuvaju. Volim te mnogo.

http://

Gospođa Armenulić, koja danas ima 57 godina, nikada se nije eksponirala u javnosti. Poznato je da je završila Prirodno-matematički fakultet u Beogradu i da je radila kao profesor matematike u Matematičkoj gimnaziji i školi „Kralj Petar Prvi“. Majka je dva sina.
Na Gordaninom profilu na Fejsbuku mogu se vidjeti i crno-bijele fotografije koje svjedoče o sretnim danima djetinjstva, prije nego što ju je sudbina surovo odvojila od majke. Njeni poznanici i prijatelji kažu da likom neodoljivo podsjeća na Silvanu, koja je važila za jednu od najljepših žena svog vremena.

(Telegraf)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI