Spektakl Gorana Bregovića u sarajevskoj Zetri 24. marta!

Spektakularna koncertna promocija albuma “Tri pisma iz Sarajeva”, kako Faktor ekskluzivno saznaje, najvjerovatnije će se desiti u sarajevskoj Zetri 24. marta.

Goran Bregović krajem godine objavio je album “Tri pisma iz Sarajeva” u regionu u izdanju “AG-PR Productionsa” i “City Recordsa”, a svjetskoj publici predstavljen je ranije, prije dva mjeseca, pod markicom “Universal Music Francea”. Zajedno sa svojim saradnicima Bregović priprema spektakl u rodnom gradu, na kojem će proslaviti i svoj 68. rođendan (op.a rođen je 22. marta 1950. godine).

Kako su nam potvrdili naši izvori, olimpijska dvorana Zetra je već rezervirana, a Bregović trenutno sa saradnicima uveliko razrađuje detalje realizacije projekta. Brega za svoj rođendan želi Sarajevu pokloniti ovaj istinski muzički događaj, koji ujedno nosi snažnu poruku multikulture i suživota čime se Sarajevo vjekovima odlikuje.

Za ovaj veliki koncert u pripremi je impresivna scenografija i velika pozornica na kojoj će biti smješteno više od sto muzičara. U programu koncerta sarajevskoj publici će se predstaviti muzičari svjetskog glasa, Bebe iz Španije, Rachid Taha iz Alžira, Asaf Avidan, Riff Cohen i Gershon Leizerson iz Izraela, Zied Zouari iz Tunisa, Mirjana Nešković iz Srbije, kao i Sifet i Mehmed iz Živinica koji su također dio muzičkog projekta “Tri pisma iz Sarajeva” za koji su samo riječi hvale imali i najpoznatiji svjetski mediji. Važno je istaknuti da je album “Tri pisma iz Sarajeva” po anketama američkog iTunes-a i Amazona za kratko vrijeme postao najprodavaniji muzički uradak u cijelom svijetu.

(Coolstayle)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI