SINANOV SIN POBJEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Rašid Sakić slomio nanogicu i nestao!

Sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, Rašid Sakić pobjegao je juče iz kućnog zatvora, u kom je zbog razbojništva bio od 14. avgusta prošle godine. On je polomio nanogicu, skinuo je i pobjegao iz kuće u kojoj je boravio. Kako je potvrđeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, juče je u 5.40 sati njihov sistem registrovao oštećenje nanogice.
U 5.40 sati juče sistem je registrovao oštećenje transmitera, to jest nanogice. Izlaskom na teret utvrđeno je da nije na adresi na kojoj izdržava mjeru i poverenik je odmah obavjestio nadležni sud o tome – rečeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Policija je juče raspisala potragu za problematičnim sinom Sinana Sakića. Rašid Sakić je višestruki povratnik, a posljednji put je uhapšen u januaru prošle godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem M. C. (36) pretukao i opljačkao krojača V. M. (34).

Poslije hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam mjeseci kućnog pritvora.
Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila – kaže izvor.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosije u policiji. Još kao maloljetnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoljetan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a posljednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018. godine.

Inače, Sinan Sakić preminuo je u junu 2018. godine u Beogradu samo nekoliko nedjelja pošto je njegov najstariji sin odslužio kaznu i izašao iz zatvora. Navodno, prije smrti otac i sin uspjeli su da izglade svoje odnose, iako je, dok je Rašid bio iza rešetaka, Sinan javno krivio sina zbog puta kojim je krenuo i isticao da treba da ispašta. U intervjuima je priznao da je sina u zatvoru posjetio samo jednom.
Rekao sam mu: „Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti“ – ispričao je tada Sinan.

Rašid Sakić mogao bi ponovo da bude vraćen u pravi zatvor, prema riječima izvora: “Mjera kućnog pritvora podrazumjeva zabranu napuštanja mjesta boravišta bez dozvole suda. S obzirom na to da je svojevoljno prekršio ovu mjeru i praktično pobjegao, sud će mu najvjerovatnije odrediti pritvor, u koji će biti vraćen kad ga policija uhapsi” – govori izvor.

(Pink)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI