Senidah nema koronavirus, nalaz priložila prilikom ulaska u BiH

0
5

U protekloj sedmici u Sarajevu je započeto snimanje videospota Dine Merlinaza duet sa Senidah. Pjesmu je pisao ovaj bh. kantautor za svoj novi, dvanaesti po redu studijski album, čija se objava očekuje do kraja ove godine.
Nakon što je bez prethodne najave u kasnim poslijepodnevnim satima u četvrtak, 18.juna slovenačka vlada iznenadno pooštrila uslove za ulazak svih putnika iz BiH, Srbije i Kosova i naložila obavezan 14-dnevni karantin za svoje građane koji dolaze iz tih područja, menadžment Dine Merlina odlučio je da je u najboljem interesu svih saradnika iz Slovenije da se odmah upute nazad za Sloveniju kako bi se prije ponoći uspjeli vratiti u svoju zemlju, čime njihovi unaprijed zakazani naredni projekti ne bi bili ugroženi.

Ispred produkcijske kuće koja stoji iza ovog videospota istaknuto je kako su se tokom snimanja poštivale sve propisane mjere u cilju zaštite svih učesnika na setu i da niko od učesnika nije zdravstveno ugrožen. Navodi pojedinih medija da je Senidah imala simptome, te da je pozitivna na koronavirus apsolutno su netačni, što potvrđuje i negativan nalaz testa Senidah na COVID-19 koji je morao biti priložen prilikom ulaska u BiH za sve državljanine Slovenije.
Podsjećamo, u snimanju ovog videospota učestvovale su kreativno-produkcijske ekipe iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a višednevno snimanje bilo je predviđeno na više lokacija u Sarajevu i okolini. Atmosfera na setu prva dva dana snimanja bila je fantastična i dio videspota je već snimljen, a nastavak se s nestrpljenjem iščekuje.”

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI