Sejo Sexon : Halid Bešlić je veći roker od mnogih koji se time hvale

“Zabranjeno pušenje” završilo je snimanje novog albuma “Šok i nevjerica”, koji bi pred publikom trebao biti do kraja godine. Davor Sučić alias Sejo Sexon za Coolstyle otkrio je da će u oktobru snimiti dva spota.

– Riječ je o pjesmama “Ali” i “Iskra”, koje će najaviti naš novi album. Trenutno smo u završnim pregovorima oko izdavanja, a sve će definitivno biti poznato početkom narednog mjeseca – kaže Davor Sučić.

“Zabranjeno pušenje” 29. septembra održat će zajednički nastup u Austriji sa legendarnim Halidom Bešlićem.

– To samo pokazuje koliki je Halid roker. Siguran sam da je veći roker od mnogih koji se time hvale – u šali govori Sučić.

On dodaje da je svaki susret sa Halidom nešto posebno.

– Uvijek je veselo i nakon nastupa dugo se družimo i prisjećamo zajedničkih anegdota. Prije saobraćajne nesreće 2009. godine dogovarali smo zajednički projekat, a vjerujem da će se to u budućnosti i realizirati – kaže zagonetni Sejo Sexon.

Lider “Zabranjenog pušenja” obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH čiji članovi sa nestrpljenjm očekuju zakazivanje Skupštine.

– Ne odlučujem ja kada će biti Skupština. To je proces. Članovi i novinari bit će na vrijeme upoznati. Skupština mora biti održana do kraja godine – kaže na kraju Davor.

(Coolstayle)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI