Saša Lošić uoči koncerta: ”Želimo vratiti ljubav koju nam je Sarajevo sve ove godine davalo”

Frontmen sarajevske grupe Plavi orkestar se danas u restoranu ”Četiri sobe gospođe Safije” družio sa najvećim imenima ovogodišnjeg Sarajevskog Film Festivala. Na jednom mjestu okupili su se, pored glumca i dobitnika najveće nagrade festivala, Johna Cleesea, glumac Goran Bogdan, redatelj Michael Franco i mnogi drugi.
Koncert ispred Vječne vatre
Popularna grupa će posljednjeg dana SFF-a održati i koncert u sklopu turneje “Everblue live 2017.” Koncert će se održati ispred Vječne vatre sa početkom u 22.30. Pjevač Saša otkriva kako se jako raduje dobroj zabavi i druženju.
– Drago mi je da ćemo prvi put u Sarajevu nastupati za vrijeme ljetnih praznika, jer su sve naše pjesme prožete tematikom ljeta i dočaravaju atmosferu bezbrižnosti. Posebno nam je velika čast što nam je grad ukazao povjerenje da sviramo ispred Vječne vatre. Nećemo biti mnogo patetični, svirat ćemo naše najpopularnije pjesme. Nadam se da će ovo biti odlična zabava i da ćemo Sarajevu vratiti energiju i ljubav koju je ono nama sve ove godine davalo, kaže pjevač.
Saša Lošić je također za Avaz.ba prokomentirao i ovogodišnji SFF, te otkrio šta je za njega bio najznačajniji momenat na ovogodišnjem festivalu:
– Za SFF ne treba više ponavljati da je to festival sa delikatno probranim izborom filmova koji drži svoju poetiku i koji iz godine u godinu zadaje nove standarde u festivalskoj kulturi. Zna se desiti da filmovi koji su imali regionalnu ili svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu dobijaju nagrade u Cannesu ili Veneciji. Ja sam filomovif i uživam u svim filmovima, a visoki gosti koji posjećuju Festival, poput jedne od najznačajnijih ličnosti za mene, kao što je John Cleese, upotpunjuju sliku SFF-a koji se s pravom zove istočnoevropski Cannes, ističe Lošić..
(Avaz)
Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI