Sahrana Rajka Dujmića 17. avgusta

Muzičar i tekstopisac, vođa grupe”Novi fosili”te dobitnik Porina za životno djelo,Rajko Dujmić, umro je 4. avgusta u 66. godini od posljedica teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u Ravnoj Gori. Iza njega su ostali supruga Snježana Dujmić i sin Tin.
Kako javlja njegova porodica, sahrana će biti 17. avgusta u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Datum komemoracije naknadno će objaviti. Iz Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga za hrvatske medije su rekli kako na ispraćaj, zbog epidemije koronavirusa, smije doći maksimalno 400 ljudi.

– Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, ali uprkos tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan muzike i govornik ljubavi – piše u službenoj objavi porodice Dujmić.

Dodaju kako je svako njegovo djelo nastalo u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost.
– Želja porodice je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i muzike koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo Vaše poštovanje prema Rajku i nama. Porodica će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednjeg ispraćaja vašeg i našeg Rajka – piše u objavi.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI