Šabanov nasljednik pjevao za školske drugove

Posljednjih godina Emir Habibović, koga je pokojni kralj narodne muzike Šaban Šaulić proglasio svojim nasljednikom, poznat je kao jedan od pjevača koji pravi najbolju atmosferu i svojoj publici pjeva po cijelu noć, ali njegovi drugovi iz osnovne škole nisu ni slutili da će i njima prirediti veče za pamćenje.
Naime, Emir, inače rođeni Baranin, nedavno je iznenadio svoje društvo iz osnovne škole “Srbija” u Starom Baru, pojavivši se na proslavi dvadesetogodišnjice mature.

– Moji školski drugovi nisu očekivali da ću doći jer su čuli da nastupam skoro svakog dana, međutim, ja sam našao vremena jer sam želio da se malo zabavim za svoju dušu i da se svi zajedno prisjetimo školskih dana, koji su mi ostali u najljepšem sjećanju. A kad sam već došao, bio je red i da zapjevam. Jedna pjesma, druga, treća, i dočekasmo zoru – kaže Emir, koji i školske dane pamti ponajviše po muzici.


– Nisam bio naročito dobar đak, jer mi je samo muzika bila u glavi. Još tada sam svima pričao da ću biti pjevač, i svima je drago što sam to i postao. To su znali i nastavnici, pa su mi, priznajem, pomalo gledali kroz prste. Bio sam nestašan, ali ne i bezobrazan – prisjetio se Emir, koji je krajem prošle godine objavio zapažen album “Ne otpisuj me”, a uskoro će publici predstaviti i kaver projekat sa 15 pjesama, koji je snimio sa harmonikaškom zvijezdom Borkom Radivojevićem.

(Republika.rs)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI