Šaban Šaulić: MANJE ĆU NASTUPATI, ALI NEĆU U PENZIJU

Iako je nakon operacije srčane aorte Šaban šaulić upozoren da mora zdravije živjeti, izbjegavati stresne situacije jer bi mu se zdravstveno stanje moglo pogoršati, ne pridržava se upozorenja ljekara.

I dalje, istina manje nego prije, konzumira alkohol, cigarete a baš na to su ga posebno upozorili. Šaban se baš opusti kada u njegovoj blizini nije supruga Gordana pa sve nadoknadi. Sklon je svađama sa kolegama pa je zbog nedavne opet završio u bolnici.

Dok je bio u žiriju „Zvezda Granda“ stalno se prepucavao sa Draganom Stojkovićem Bosancem i Anom Bekutom pa mu je više puta pozlilo, a u „Pinkovim zvezdama“ svako malo pa ima okršaj sa Zoricom Brunclik ili njenim suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Tako su se njih dvojica posvađali na posljednjem snimanju da je Šauliću pozlilo poslije emisije. Kada je krenuo kući požalio se vozaču da se ne osjeća najbolje. Prijatelj koji je bio s njim u automobilu tražio je da odmah odu do bolnice. Tamo mu je ustanovljen visok krvni pristisak zbog čega je dobio injekciju u venu. Poslije skoro sat vremena koliko su ga zadržali u Hitnoj pomoći pušten je na kućno liječenje uz upozorenje da se ne izlaže stresnim situacijama jer mu se odmah odražavaju na zdravlje.

Šauliću su i prije savjetovali ljekari da uspori tempo sa pjevanjem, ali on i dalje radi kao ranije. Veli kako još nije vrijeme da „mikrofon okači o klin“.

Za pjevače nikada nije pravo vrijeme za penziju, ali da je vrijeme ponekad da se povuče ručna to da. Mislim da ću u jednom trenutku ući u fazu kada ću početi mnogo rjeđe da nastupam. Hvala Bogu zdravlje mi je dobro, a grlo još bolje. Dok imam taj Božiji dar nemam namjeru da ga ne koristim. Talenat je božiji blagoslov. S druge strane, propustio sam dio odrastanje svoje djece zbog odsustvovanja od kuće, i kod mene je bilo kao kod Kusturice, “Otac na službenom putu”, samo je kod njih otac u zatvoru, a ja sam bio na tuenejama. Uvijek na službenom putu i van kuće. Ne bih volio da svojim unucima ne posvetim vremena, želim imati malo veću ulogu u njihovom odrastanju. Doći će vrijeme kada ću se malo povući, ali ne potpuno, nije vrijeme nikada da se potpuno povučem, ali da malo više odmaram, da provodim vrijeme sa prijateljima i porodicom, to svakako da – priča Šaulić za „Express“.

I zbog burnog privatnog života često je zdravlje „stavljao na kocku“. Posebno je to bilo izraženo u periodu kada se uveliko pričalo o njegovoj aferi sa mladom pjevojkom-pjevačicom Ivonom njegovanović Cucom.

Ali ni takve priče nisu „poljuljale“ brak sa Gordanom koja mu je, osim bračni drug, i menadžer.

(Express)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI