Rajko Dujmić na rehabilitaciji

Kompozitor i nekadašnji frontmen pop grupe Novi fosili, Rajko Dujmić, boravi u bolnici tj. na rehabilitaciji zbog zavisnosti o drogama i alkoholu. Samoinicijativno je otišao na liječenje, a u bolnici u kojoj se trenutno nalazi mogu ga posjetiti samo oni koje on poželi.

Dujmić otkrio je da komponuje i da mu je želja da radi duhovnu muziku.
“U kontrolisanom sam okruženju, ne mogu da dođem u iskušenje da nešto uzmem. Izaći ću tek kad budem siguran da sam toliko jak da mogu odbiti drogu i alkohol”, izjavio je Dujmić. Dodao je kako imaju prostoriju za pušenje te da tamo razgovaraju koliko žele.

“Imam i klavir na kojem komponujem, mnogo vremena za razmišljanje o sebi. Nikad nije kasno raditi dobro, za novi početak”, rekao je 65-godišnji kompozitor.

Privlači ga violina, koju je kao dječak svirao, nove orkestracije starih pjesama, muzika za djecu, a objaviće “Antologiju”, zapise njegovih saradnji s drugim muzičarima.

“Zavisnosti su me opsjedale cijeli život. Tek sad sam napokon upoznao pravoga sebe. I to kroz spoznaju Boga, u njegovoj punoj snazi. Osjećam da drži ruku na mojem ramenu i vodi me”, priznao je Dujmić.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI