Rajko Dujmić još uvijek ne počiva u grobnici, njegova udovica neutješna

Ni dva mjeseca nakon tragične i prerane smrti, legendarni kantautor Rajko Dujmić nema mjesto na kojem počiva u miru. Urna proslavljenog muzičara još se uvijek nalazi na čuvanju na krematoriju i čeka dan kada će biti prebačena u Aleju velikana na zagrebačkom Mirogoju.
A to bi, priča za Večernji.hr Snježana Dujmić, moglo potrajati. Iako je proteklih nedjelja u potpunosti posvećena izradi spomenika te se nadala da će svom suprugu za praznih Svih Svetih moći doći na grobnicu ona do tada vrlo vjerovatno neće biti gotova, a sve se odužilo zbog proceduralnih razloga.

“Gradnja grobnice još uvijek nije započela, tek je prošle nedjelje Poglavarstvo grada Zagreba odobrilo zemljište, odnosno mjesto u Aleji velikana”, otkriva udovica Rajka Dujmića i dodaje da sada čeka odobrenje Ureda za uređenje spomenika kulture koji mora odobriti gabarite nadgrobnog spomenika. Procedura dobijanja rješenja traje dvije do tri nedjelje, a potom slijedi izrada grobnice koja bi mogla potrajati i do tri mjeseca.
“Rekli su mi da za izradu grobnice trebaju tri suva dana bez kiše kako bi se moglo betonirati mjesto na kojem će se položiti urna. Nakon toga slijedi izrada nadgrobne ploče i spomenika, a to može potrajati i do 90 dana. Sve me to jako rastužilo”, kaže Snježana.

Kad sve bude gotovo njen će Rajko počivati u blizini tragično preminule glumice Ene Begović i košarkaša Dražena Petrovića, a njegov će grob biti odmah do najvećeg hrvatskog stonotenisera svih vremena, Dragutina Šurbeka.

No, to mjesto gotovo niko ne može prepoznati jer na zemljištu ne postoji nikakva oznaka koja bi ukazivala da će upravo tu počivati Rajko Dujmić. Upravo zbog toga tužna Rajkova udovica nedavno je na mjestu njegove buduće grobnice položila crvenu ružu i ostavila papirić s Rajkovim imenom.
“To sam napravila čisto jer mi je tako došlo u tom trenutku, bilo je još sve jako svježe, a nakon toga više nisam išla na Mirogoj jer mi je stvarno teško. Nadam se da će gradska groblja uskoro na to mjesto staviti kao što je uobičajeno drveni krst s imenom i prezimenom ili ako do toga ne dođe staviću neku malu mramornu ploču dok spomenik ne bude gotov”, ističe Snježana.

Polaganje Rajkove urne biće u krugu porodice, a njemu u spomen uskoro bi se trebala održati i komemoracija koja je bila odložena zbog pandemije koronavirusa.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI