Pustoš oko Šabanove vikednice u Krčedinu: Prijeti joj poplava?!

Oaza mira legendarnog pjevača dvanaest mjeseci nakon njegovog vječitog odlaska izgleda potpuno drugačije. Dunav je stigao do okućnice, a pustoš je oko vikendice.
Dok je bio živ, Šaban Šaulić često je govorio da je Krčedin njegova oaza mira i da tamo planira da provede starost. Posljednjih godina je uglavnom tamo i boravio.

Nekoliko dana pred godišnjicu njegove smrti, koja se navršava 17. februara, Šabanova kuća i dalje izgleda isto, ali uočljivo je da tamo rijetko ko dolazi. Dunav je već stigao do stepeništa koja vode do okućnice, pa je prilaz gotovo nemoguć.

Primjetno je bilo da ovaj put nikoga nije bilo od ljudi koji u Krčedinu imaju vikendice, što svakako nije uobičajeno jer tu inače stalno pecaju. Nema više ni plavo-bijelog čamca kojim je Šaban plovio i pecao. Njega je familija vjerovatno sklonila negdje na sigurno, kako bi se sačuvao od propadanja.
Porodica Šaulić dosad se nije izjašnjavala o tome šta planiraju da rade s njegovom „oazom“, ali je pjevačeva udovica Gordana objasnila cijelu situaciju.

– Bila sam tamo prije deset dana. Sve je bilo u redu. Ne razumijem kako je poplavljena? Imamo čovjeka koji svakodnevno čuva kuću i brine o svemu – kratko je rekla Goca.

Iz ovog njenog odgovora se može zaključiti, da, barem zasad, ne planiraju da prodaju vikendicu.

(Republika)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI