Prva dama regionalne hip-hop scene – Senidah: Želim raditi muziku za sve iz bivše Jugoslavije

Osim po muzici, poznata je i po prepoznatljivom stilu koji se ocrtava u njenim spotovima. Njena estetika u prvom je planu, predimenzionirane bunde i pernate jakne, velike naočale i hoop naušnice, jaka šminka i puno muškaraca oko nje.
Svi su bili na nogama i zajedno sa Senidah pjevali stihove “Imaš mišiće da otvoriš vrata i pokažeš ceo stan, ti si tako jak…” Nakon veoma zapaženog nastupa ekipa portala Klix.ba bila je jedna od rijetkih koja je imala priliku porazgovarati s ovom umjetnicom pravog imena Senida Hajdarpašić, Slovenkom koja je muzičku karijeru započela prije deset godina u bendu Muff, nakon čega je krenula u solo vode.

Kazala nam je kako joj je bila čast biti dio muzičkog spektakla Music Awards Ceremony koji jedini u regiji okuplja izvođače najrazličitijih žanrova iz šest zemalja, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

“Osjećam se odlično, čekali smo do kraja ceremonije da uzmemo nagradu Gold MAC, sjajno smo se proveli. Nagradu mi je uručila Jelena Karleuša, to mi je izuzetna čast, posebno zbog toga jer je nastupila zajedno sa mnom. Moram priznati da mi je nastup Kaliopi bio odličan, ona još uvijek nakon toliko godina ima tu moć u glasu i jako mi se svidjela”, osvrnula se Senidah.

Smatra kako je MAC izuzetno važna manifestacija koja je ujedinila muzičku scenu i zemlje regiona.
“Ova manifestacija je trebala da se desi i ranije, jer je veoma važna za cijelu regiju. Ali nikad nije kasno. Drago mi je da je to počelo prošle godine, da je ove godine na još višem nivou i nadam se da će naredne godine biti još jače i bolje. Treba nam ovakvo nešto, jer smo se opet ujedinili i meni je to cilj, da radim muziku za sve ljude iz bivše Jugoslavije, pa čak i šire”, govori Senidah.

Iako se o njoj govori već gotovo dvije godine, o privatnom životu ove pjevačice ne zna se puno. Tako je bilo i ovaj put. Razgovor s njom vodili smo isključivo o temi muzike.
“Publika je imala priliku da vidi zvijezde iz raznih zemalja, različitih žanrova na jednoj sceni. Opet, s druge strane, mogu to vidjeti gdje god se okrenu, na Instagramu, na YouTubeu, a mi smo tu da im pokažemo da se to može i na manifestacijama kao što je MAC. Svjetske zvijezde su tu, ali hajde da publici damo nešto što je njihovo i domaće i drago mi je da smo uspjeli u tome”, kazala je Senidah.

(Klix)
Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI