Pjevačica pred kojom je sjajna estradna karijera Esma Kovač: “Pažljivo biram saradnike i znam šta radim”

Mlada i popularna Esma Kovač je talenat za pjevanje otkrila još u djetinjstvu, pa je tako sa u svom gradu Brezi 2009.godine već osvojila prvo priznanje, a riječ je o popularnom takmičenju “Djeca pjevaju hitove” gdje je pobijedila. 

-To mi je, priznajem, dalo vjetar u leđa da se bavim ovim poslom. Sevdalinkom i svojim izgledom osvojila sam srca publike. U to vrijeme sam bila i članica školskog hora što mi je dodatno pomoglo u razvijanju glasa, a također i nastupi na brojnim koncertima u BiH.

U njenoj karijeri nakon tih početaka slijedi i jedna bitna prekretnica koja je također obilježila njen muzički put.

-2020. godine se takmičim u muzičkom show “Zvijezda možeš biti ti” , ulazim u finale nakon mnogo emisija gdje sam ostavila jako dobar utisak kako scenski tako i vokalno.
Esma Kovač je neko ko će sigurno imati sjajnu karijeru, želi da to sve bude profesionalno, polahko, kvalitetno i pažljivo. 

– Radila sam sa mnogim zvijezdama, kolegama i kolegicama u regionu. Učestvovala sam u lijepim projektima muzičkog karaktera, što ću sigurno i nastaviti, samo Bože zdravlja i strpljenja.

Iako mlada Esma ima već sada dovoljno iskustva i znanja. S obzirom da na estradi ima mnogo “trnja”, ona to lagano savladava i pažljivo bira i saradnike.

-Čovjek nailazi na mnoge prepreke koje mora da rješava čvrstom voljom, pa tako i u muzici, upoznajem dosta ljudi različitih karaktera ali mogu da kažem da sam “doktor muzike” i  znam da procijenim osobu, što je mnogo zdravo i dobro u ovom poslu, jer znam šta radim.

Na našem portalu trenutno promovišemo sevdalinku “Srdo moja” koju je pjevačica snimila u saradnji sa autorom i harmonikašem Zlajom Sjerićem. Pitali smo je i kakve planove ima za naredni period kada je u pitanju posao kojim se bavi.
– U budućnosti planiram da snimam albume, i radim na velikim projektima. Akobogda svi mi težimo da imamo svoje koncerte na koje ću posebno obratiti pažnju. Ali je bitno pronaći pravo vrijeme i osjetiti pravi trenutak za takvo nešto.

(Estradnjaci-Edina Šukalo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI