Ovo su honorari članova žirija Zvezda granda i Saše Popovića

Popularno muzičko takmičenje “Zvezde Granda” uskoro počinje, a pripreme za slijedeću sezonu se privode kraju.

Tema broj jedan je koliko će članovi žirija da inkasiraju od honorara u ovoj sezoni, a basnoslovne cifre koje su se pojavile u medijima šokirale su sve.

Sastav ostaje isti, a čine ga: Đorđe David, Ana Bekuta, Violeta Viki Miljković, Dragan Stojković Bosanac, Marija Šerifović, Snežana Đurišić, Aleksandra Milić Mili i Jelena Karleuša.
Prema pisanjima medija, roker je sa 1.000 eura, koliko je imao, podigao sebi cijenu na 3.000 eura, a i ostali su članovi sebi digli cijenu. Tako je Bosanac dogovorio 500 eura više, pa sa 1.500 sada ima 2.000. Viki i Bekuta kao da su zajedno dogovarale, pa su sa 2.000 podigle sebi cifru na 2.500. Eurovizijska pobjednica i mala od skandala su skočile čak za 1.000 eura,  pa sada Marija uzima 4.500 eura umjesto 3.500, dok je njena kolegica sa 5.000 otišla na 6.000 eura po emisiji.

Pored honorara članova žirija, cifra koju navodno prima Saša Popović je zaprepastila sve, a kako su mediji pisali, Sašina mjesečna plata je 25.000 eura.

Ovim povodom oglasila se  pres-služba “Grand produkcije” koja je izdala detaljno saopštenje i honorarima popularnog žirija, ali i o plati koju prima Saša Popović.
– Naviknuti na činjenicu da godinama unazad nova sezona “Zvezda Granda” okupira veliku pažnju javnosti, te da se svakog avgusta spekuliše na temu naših članova žirija, uz svo razumijevanje medija, natpise na temu  honorarara u našem takmičenju moramo oštro demantovati.  Astronomski iznosi koji se spominju kao honorarni za učešće u emisiji, aposutno ne odgovaraju istini, s obzirom na to da niko od članova žirija nema nikakav ugovor o dobijanju pomenutih iznosa, niti ih dobijaju. – pisalo je u saopštenju, a onda je razjašnjena i cifra koju Popović prima:

– Takođe, kako je Grand produkcija prodata,  Saša Popović kao predsjedavajući član žirija, radi kao kreativni direktor našeg takmičenja za šta inkasira honorar od 2000 eura iliti 236.000 dinara, koliko iznosi zvanični srednji kurs Narodne banke Srbije, što se moze provjeriti. Sve ovo napominjemo kako se javnost ne bi dovodila u zabludu, te naši članovi žirija predstavljali kao neprofesionalci, koji se svađaju zbog visine nečijeg honorara, jer je riječ o ljudima koji imaju ozbiljne karijere i mimo našeg takmicenja. – zaključuju u saopštenju ove produkcije.

(Srbijadanas)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI