Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz filma Toma

Rijetki su oni koji su pogledali film „Toma“ a da nisu emotivno odreagovali na segment posvećen Ljiljani, koju glumi fantastična Paulina Manov.

U romansiranoj biografiji Tome Zdravkovića Ljiljana je predstavljena kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je liječio poznatog pjevača i sa kojim je s vremenom, po viđenju scenarista, uspostavio prijateljski odnos.

Čuvene stihove „Ne kosite rosnu travu, ne lomite mladu granu…“ Toma Zdravković je u filmu posvetio Ljiljani Hadži Popović. U stvarnosti, inspiracija mu je bila jedna druga Ljiljana.

Glumicu Ljiljanu Blagojević Toma je upoznao početkom osamdesetih, na snimanju serije „Doktorka na selu“. Ona je igrala glavnu ulogu, doktorku Anu koja iz Beograda dolazi u seoski dom zdravlja da liječi stanovnike okolnih mjesta, dok se Toma u nekoliko epizoda pojavio kao pjevač Ćirica.
Imajući u vidu da se ta serija s vremena na vrijeme reprizira na televiziji, mediji su pitali Ljiljanu Blagojević da li se i sama nekad osvrne na početak svoje karijere.

http://

“Ne volim da gledam sebe na filmu ili u serijama. To ostavljam drugima. Vjerujte mi, moje oči su još uprte naprijed. Možda i zato imam dosta iza sebe. Nisam nostalgična, to osjećanje mnogo košta”, iskreno je odgovorila.

Istovremeno, ne krije da se sa radošću sjeća susreta sa pjevačem velikog srca koji joj je posvetio legendarnu pjesmu „Za Ljiljanu“.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI