OVO JE ISTINA O LJUBAVI TOZOVCA I MIME

Legendarni pjevač narodne muzike nedavno se oženio svojom dragom, a zavolio ju je na prvi pogled, prije četiri decenije. Napisao joj je pjesmu i u više navrata ponosno ispričao da s njom živi ispunjeno i diše punim plućima.

Pjevač Predrag Živković Tozovac u svom domu nedavno je napravio intimnu proslavu i vjenčao se s voljenom Mimom. Slavilo se uz pjesmu, mlada je služila kiflice, a mladoženja nazdravljao šoljicom kafe.

Njihova ljubav počela je prije oko četiri decenije, i to na prvi pogled. Kruže priče da je ljubio brojne ljepotice, ali Mima je ona, kako voli da istakne, koja je zauvijek osvojila njegovo srce. Tozovac je na ludi kamen stao u 84. godini, a Mima je od njega mlađa dvije decenije.

– Sreli smo se slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali. Njoj sam napisao pjesmu „Mima”, koju sam objavio u knjizi. Inače, njeno pravo ime je Emilija. Mima je moja prava ljubav i moj izbor. Naš odnos je više od ljubavi. Ljubav bih opisao kao kratkotrajnu bolest. Mi smo u najljepšoj fazi jer smo postali prijatelji koji ne mogu jedno bez drugog. Ljubav nema veze s godinama. Mira Stupica često je voljela da kaže: „Živim život punim plućima i u ovim godinama”, iako je bila u staračkom domu. Ja se slažem s njom – ispričao je Tozovac medijima svojevremeno.
Kako je otkrio, ni dan jedan ne voli da provede bez svoje Mime, a ogroman strah je pretrpio kad je sanjao da ju je zauvijek izgubio.

– Moja žena, smijem da kažem moja žena i sa pravom kažem žena zato što je prava žena i zato što sam sa njom bezmalo proveo pola života. Ona je veoma strpljiva, ona je dobra majka, dobar drug, ima i unuku, pa je i dobra bakica. Ali prije svega, meni je bila baš prijatelj i potpora u životu. Ja sam Vodolija, a ona ne može sama. Jednom sam sanjao da je umrla. Pa sam joj rekao, grleći njen sanduk, kukajući naglas u snu: „Zašto me ostavi, s kim ja sad da živim?” Pazite, to je najiskrenija rečenica koju u snu čovjek kaže. Tako da sam joj tad najljepšu ljubavnu pjesmu rekao – pričao je tada legendarni pjevač.

Tozovac kaže da mu je danas potrebna samo njena ljubav.

– U ovim godinama nigdje mi se ne ide, ne putuje mi se… Dovoljna mi je moja Mima i ljubav koju imamo – kaže Tozovac, još uvijek zaljubljen u svoju dragu. Iako je sa Mimom proživio oka četiri decenije života, nasljednika nisu dobili. Tako je, kaže, sudbina htjela:
– Nikada nisam rekao nažalost. Bavio sam se svojom sudbinom. Opterećeni svakodnevno crnim mislima, zaboravljamo da se bavimo sudbinom, a tu je ključ svega.

I nakon 40 godina velike ljubavi, tokom pandemije virusa korona, čuveni pjevač riješio je da ljubav kruniše brakom. Posljednjeg vikenda stare godine vjenčao sa životnom saputnicom, a u njihov dom došli su matičar i kumovi.

Kako smo saznali, pjevač je vjenčanje planirao već posljednje četiri godine, ali su različite životne okolnosti učinile da se to dogodi tek sada.

– Svega nekoliko ljudi prisustvovalo je vjenčanju, a slavlje nije moglo da prođe bez malo muzike i harmonike. Pored mladenaca, bili su kumovi i nekoliko najbližih prijatelja. Matičarka je došla u stan Tozovca – rekao je naš izvor blizak Tozovcu i dodao:

„Podignimo uvis čaše Toza se ženi”

Sve i da nije pandemija, Predrag nije želio da pravi veliko slavlje jer smatra da je to neprikladno u njegovim godinama, jedino što bi eventualno pozvao još nekoliko ljudi. Ovako je sve obavljeno u tajnosti, njima je bilo bitno samo da potpišu papir i tako ozakone ljubav koja traje nekoliko decenija.

Da su izgovorili sudbonosno da, na društvenim mrežama otkrila je Biljana, prijateljica sretnog para.

„Poslije 40 godina ljubavi moja Mima i kralj muzike Tozovac“, uz fotografiju mladenaca napisala je ona na Instagramu.

Ubrzo se pojavio i snimak na kojem mlada i njena prijateljica igraju u stanu, dok Tozovac uživa u fotelji nazdravljajući s nekolicinom svatova. Prijatelji su Tozovcu pjevali „Podignimo uvis čaše, Toza se ženi”. Tozovac je sve vrijeme bio nasmijan i veseo.
– Ovo nema veze s godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovjek sa dvadeset godina. Brak tada nije uspio. Živim s Emilijom, koju najljepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da krunišem jedno zajedničko vrijeme života u ljubav. To je jedini razlog – pričao je za „Blic“ Tozovac, kojem je krivo što nije uspio da napravi pravu srpsku svadbu zbog pandemije koja vlada u cijelom svijetu.

– Bilo je veselo. Veoma emotivno za mene, radovao sam se tome. Ali ova drugarica korona nije nikome prijatelj, ni nama. Zato samo to uradili, najintimnije u stanu. Došao je matičar, zajedno s kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju – kaže pjevač koji je već šezdeset godina prisutan na javnoj sceni.

Iako su mnogi komentarisali da svadba u ovim godinama može biti samo zbog imovinskog statusa, Tozovac kaže da to nije slučaj.

– Ne krijem to. Nema nikakvog materijalnog razloga zbog kog smo to učinili. Osjećam se ispunjen. Kada bih birao ponovo, sve bih isto izabrao. Za mene je ovo bio veoma lijep potez – ističe kroz osmijeh mladoženja.

Podsjećanja radi, pjevač je želio da se oženi Mimom za svoj 80. rođendan, ali ga je prehlada spriječila u tome. Kasnije se vjenčanje odlagalo iz sličnih razloga, a konačno su sada u novu godinu uplovili kao bračni par.

Oboje imaju brak iz sebe

Nismo mogli a da ga ne pitamo da li je s prvom ženom u kontaktu:

– Ne znam o toj ženi ništa, živi s porodicom u Americi. Bio sam veoma mlad, tada sam imao svega dvadeset godina i na početku karijere. Međutim, rastali smo se poslije nekoliko godina, danas nemam kontakt s njom – kaže Predrag, koji ne skida osmijeh sa lica.

Njegova supruga takođe ima brak iza sebe, djecu i unuke, koje je pjevač prihvatio kao svoje.

(Alo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI