OVI SU KANDIDATI PRVI NAPUSTILI ZMBT SHOW

0
6

Da bi sve bilo regularno i u skladu s muzičkim načelima i kodeksima, pobrinula se provjerena postavka žirija. Hanka Paldum, Enes Begović, Fahrudin Pecikoza te Zijo Valentino, koji je kao novi član žirija, zaista, uljepšao šou.

U prvoj takmičarskoj emisiji za svoj prolazak u drugi krug borilo se 16 takmičara, podijeljenih u četiri grupe po četiri kandidata. Kao uvertiru u njihove takmičarske pojedinačne pjesme kandidati su prvo otpjevali jednu zajedničku pjesmu, zatim svoju odabranu numeru za takmičarski dio.

Žiri je imao mogućnost da svakoga posebno ocijeni ocjenom od 1 do 10 te je ukupni zbir ocjena za nekoga značio direktni prolazak u drugi krug, dok za neke, nažalost, nije. Dva kandidata iz svake grupe s najmanjim zbirom glasova trebaju napustiti šou, što bi, zapravo, značilo da šou treba napustiti osam takmičara. Novost je da je žiri, ukoliko je to htio na kraju emisije, mogao ”spasiti” nekoga kandidata.

Koliko su kandidati briljirali u prvoj emisiji pokazuje činjenica da je žiri spasio čak pet kandidata te im pružio drugu priliku, odnosno ponudio ponovno predstavljanje u nekoj od narednih emisija.

Svjetla ZMBT pozornice i novi studio su dodatno doprinijeli atmosferi, kao i publika koja je hrabro bodrila svoje favorite. Rekli bismo da je, osim na užarenim krugovima na kojima su stajali kandidati, takmičenje bilo i među publikom, te su svojim glasnim aplauzima nagrađivali svoje favorite.

U drugi krug direktno su prošli: Semir Avdić, Mirza Perenda, Faruk Zjajo, Irma Hasić, Jasmin Jahić, Šejla Bošnjaković, Amir Begović te Jasmin Đulsić. Abida Piralija, Amil Cerovac, Armin Huremović, Anesa Paljevac i Mumin Hasanbašić su kandidati koji su dobili priliku da se još jednom predstave. U drugi krug, nažalost, nisu se plasirali Dino Mešanović, Ermin Mirvić i Hasan Čolić.

Svakako gledajte ZMBT i 06.10., kada će nam se u drugoj takmičarskoj emisiji predstaviti novih 16 kandidata.

(Hayat)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI