Ova pjesma je bila prekretnica u karijeri Milice Todorović

Sa samo 14 godina Milica Todorović trijumfovala je u “Zvezdama Granda”, gdje je stekla vrtoglavu popularnost preko noći. Baš zbog toga mnogi su očekivali njen kiks, budući da je maloljetna zakoračila u estradni svijet, ali je zahvaljujući stručnjacima iz “Grand produkcije” koji su je savjetovali i čvrsto stajali iza nje, uspjela da izgradi karijeru bez skandala.

Tekst pjesme “Uporedi me”, koja je i njena lična karta, zatim “Zašto cura sedi sama” “Reci ja” bili u skladu sa njenim godinama, ali malo ko zna da je njena karijera krenula drugim, ozbiljnijim putem nakon “Grandovog festivala” i saradnje sa bratom Saše Kovačevića i tadašnjim momkom Radetom sa kojim je četiri godine bila u ljubavi.
– Imala sam 19 godina kad sam upoznala Radeta i uz njega sam rasla i sazrijevala. Prekretnica u karijeri mi je bila pjesma “Sa bilo kim” koju mi je napisao upravo Rade. To je moja prva ozbiljna pjesma koju sam otpjevala, gdje su svi bili zabezeknuli kao ‘Jaoj, pa ti možeš da pjevaš i ovako nešto, a ne samo brze, tra la la pjesme’. To mi je bilo čudno jer sam ja oduuvijek voljela balade, ali nisam ih snimala, nisam mogla da sa 15, 16 godina pjevam tekst ‘Sa bilo kim da se sutra probudim’ – priznala je pjevačica u emisiji “Iz profila” i istakla da svoje prve, kako kaže, dječje pjesmice i dan danas izvodi na nastupima.

(Grand.online)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI