Osam efendija klanjalo dženazu Sinanu Sakiću

15.00 Nakon klanjanja dženaze na muslimanskom groblju u Loznici, ukopan je folk pjevač Sinan Sakić. Dženazu je obavilo šest efendija, a predvodio ih je reisu-l-ulema iz Beograda, kao i jedan hodža koji je stigao iz Turske.

Pjevačka legenda je na vječni počinak ispraćen prema islamskim običajima, a jedini izuzetak od pravila bio je to što su na dženazi bile prisutne njegove žena i kćerka.

Podsjetimo, prije dženaze su se u porodičnoj kući okupili prijatelji i kolege koji su se posljednji put oprostili sa Sakićem.

14.15 Prijatelji i kolege su se okupili u kući žalosti rahmetli pjevača da izjave saučešće ožalošćenoj porodici. Potom je njegovo tijelo izneseno i prevezeno do mjesta počinka.

Klanjana je dženaza, čime su, kako je ranije najavila njegova porodica, ispoštovani islamski običaji. Iako nije uobičajeno da žene prisustvuju dženazama, Sabina i kćerka Đulkica prisustvovat će dženazi.

13.30 Brojne kolege Sinana Sakića došle su u Loznicu. Među prvima je stigao Dragan Kojić Keba, ali i mnogi drugi: Šemsa Suljaković, Kemal Malovčić, Dragana Mirković, Šaban Šaulić, Mile Kitić, Boban Rajović, Aco Pejović, Goca Božinovska, Zlata Petrović…

Supruga Sabina s kćerkom, sinom i unukama dočekuje prijatelje pred porodičnom kućom koji izjavljuju saučešće.

Slavni folk pjevač Sinan Sakić preminuo je 1. juna. Pjevač je posljednjih mjeseci imao teške zdravstvene probleme i čekao je na transplantaciju jetre.

Sinan će počivati kraj oca Rašida, koji je bio vojni muzičar, i rano preminule sestre Kosane. Do vječne kuće će ga, osim supruge Sabine, koja je skrhana bolom od tuge, kao i njihove djece i mnogih kolega, prijatelja, poštovalaca, ispratiti i majka Đulka i njegova rođena braća Agan i Medo.

Sinan je bio član legendarne grupe “Južni vetar”, koju su činili Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić i Kemal Malovčić. Grupa se raspala 2001. godine.

Pjevač je od 1981. godine bio u braku sa Sabinom. Ima sinove Rašida, Elvisa i Alena i kćerku Đulkicu.

Porodica i prijatelji okupili su se u jutarnjim satima u porodičnoj kući Sinana Sakića. Veliki broj ljudi došao je da bi izjavio saučešće porodici Sakić i ispratio folk legendu na vječni počinak.

Dragan Kojić Keba je bio veliki prijatelj Sinana Sakića. Među prvima stigao u porodični dom rahmetli pjevača.

Sinanova kćerka Đulkica sve vrijeme je plakala dok su joj prijatelji izjavljivali saučešće. Ona se potresnom porukom oprostila od svog oca.

– Sve što je vrijedilo, nestalo je… Anđele moj jedini… – napisala je Đulkica.

(Avaz)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI