Oliveru Dragojeviću sve lošije

Oliver Dragojević bori se sa rakom pluća koji mu je dijagnostifikovan ljetos, a bolest sve više uzima maha. Pjevač je prije desetak nada nastupio je u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka.

Pojavio se s kapom na glavi, ali ju je ubrzo skinuo i otkrio da je ostao bez kose. Publika nije mogla da suzdrži suze, a potreseni su bili i Tedi Spalato, Džiboni i Marijan Ban koji su tada s Oliverom dijelili pozornicu. Međutim, nekoliko dana kasnije – 21. oktobra, Oliver nije smogao snage da dođe u zagrebačku Arenu i održi koncert s Džibonijem.

Oliver kaže da mu je žao što nije nastupio u Zagrebu i ističe da ga podrška kolega i fanova ohrabruje i da mu mnogo znači. Dragojević trenutno boravi u Splitu, gdje se uz pomoć i podršku svojih najbližih oporavlja od posljednje hemoterapije.

“Evo me kod kuće, slabo izlazim, pripremam se za slijedeću hemoterapiju. Dane kratim vježbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka”, započeo je razgovor za 100posto.hr Oliver Dragojević.

Pjevač priznaje da mu je teško da se bori sa opakom bolešću, ali i da ne odustaje.

“Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osjećam dobro. Pijem mnogo lijekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dvije sedmice, kao da su mi uši bile začepljene”, priča Dragojević i dodaje kako bez glasa ipak nije ostao.

“Svaki dan u kući vježbam. Malo sviram, pjevam, pokušavam da ne ispadnem iz ritma”, kaže Dragojević za 100posto.

Na pitanje da li vježba zbog koncerta koji bi sredinom decembra trebalo da održi u svom Splitu, pjevač poručuje da Split voli najviše na svijetu.

“To je moja publika, to je uvijek spektakl. Srce mi želi i traži još pjesme, koncerata i veselja, ali treba vidjeti kako ću se osjećati, odnosno hoću li to moći da izržim. Hemoterapiju je teško podnijeti, koliko vam pomaže toliko istovremeno i odmaže, ali barem sam zadovoljan što me nisu uhvatile one klasične neugodnosti koje one uzrokuju”, rekao je Oliver i dodao da se još uvijek ne može znati u kakvom je stadijumu njegov tumor, kao i to jesu li dosadašnje hemoterapije urodile plodom.

Pregled na CT-u, kaže, slijedi tek za nekoliko mjeseci, a tada bi se trebalo da se zna kakvo je stanje.

“Ako klasična hemoterapija ne pomogne, okrenuću se drugim načinima liječenja, a šta sad?”, kaže pjevač ali priznaje da se cigareta nije odrekao.

“Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti savjeti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaretu da ispustim iz ruku. Ako sam cijeli život uživao mogu i sad”, kaže pjevač ali dodaje da ima stvari za kojima žali.

Naime, otkako je bolest uzela maha, nije odlazio na ribolov na Korčuli.

“Eto, jedino mi je toga žao. Fali mi more, brodić na Korčuli, da pecam. To mi je dugo godina bio smisao, a sad mi ukućani donose ribu”, kaže Oliver.

(Alo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI