NEVIĐENA FOTKA ČOLE I BREGE: Jedan je radio u striptiz baru, a drugi na moru

Zdravko Čolić i Goran Bregović važe za jedne od najuspješnijih muzičara  a poznato je da su u jeku popularnosti bili miljenici ljepšeg spola koji je za njima uzdisao na svakom koraku.

I jedan i drugi su i dan danas vrlo prisutni na javnoj sceni, ali i u poslu gdje i dalje nižu velike uspjehe, a njihovi fanovi se rado prisjećaju i njihovih početaka, kao i fotografija iz mladosti, a sada je jedna od njih je osvanula na društvenim mrežama.

Čolić i Bregović pozirali su zajedno kada su služili vojni rok, a fotka je izazvala brojne oduševljene reakcije.
Nakon što je ova slika isplivala u javnost, mnogi su se prisjetili i priča o njihovim prvim koracima u svijetu muzike.

Goran je karijeru počeo u striptiz baru.

“Počeo sam vrlo rano i svirao vrlo dobro. Najranije profesionalno iskustvo imao sam u striptiz-baru Splendid u Dubrovniku. Odatle nas je pokupio neki Italijan da sviramo u jednom baru u Italiji. Tako da sam započeo kao striptiz-bar muzičar, što je uvijek dobar znak. Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena, to je očito znak s neba, kao da mi je Bog rekao: Bregoviću, ti ćeš se zabavljati s ovim što radiš”, obašnjavao je Bregović svojevremeno.
Zdravko je prvi, javni nastup imao je sa 16 godina, sasvim slučajno na takmičenju pjevača amatera u Bjeloj kod Herceg Novog, gdje je pjevajući pjesmu Bitlsa osvojio nagradu publike. Iako je diplomirani ekonomista, finansijama se nije bavio pretjerano osim kada je njegova zarada u pitanju, u čemu je bio i više nego uspješan.

http://

(Mondo)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI