TONNY ŽIVKOVIĆ: Ne glumim facu, volim pjevati i na sceni sam običan čovjek koji voli vidjeti ljude sretne (VIDEO)

Nakon zvanične premijere pjesme “Posavino zavičaju moj” publika je željela čuti nešto više o pjevaču koji je opjevao svoj rodni kraj sa tolikom ljubavlju koja se osjeti u ovoj pjesmi. Ekipa portala Estradnjaci.ba upriličila je kratki intervju sa Tonnijem Živkovićem i saznala mnogo interesantnih detalja o pjevaču kojeg njegovi fanovi jednostavno vole.
Interesantna je njegova priča o tome kako je počeo pjevati, jer sve je bila čista slučajnost.

TONNY IZ MLAĐIH DANA SA KRALJEM NARODNE MUZIKE ŠABANOM ŠAULIĆEM

-Baš tako, sasvim slučajno sam vozio prijatelja na probu, i od tada sam i ja zapjevao, bile su mi 22 godine. Nekad su te slučajnosti najbolje, jer slijedi tih zajedničkih 18 godina rada na estradi. Bili smo veoma dobar i jak tim, nastupa je bilo sve više i više.

Nakon svih tih godina provedenih na estradnoj sceni Tonny se sa osmijehom sjeća svih tih lijepih događaja koji su obilježili njegovu dosadašnju karijeru.

SA KEMALOM MALOVČIĆEM
-Definitivno najljepši nastupi su privatne fešte, a bilo ih je veoma mnogo. Iskreno ne bih mogao izdvojiti niti jedan posebno, jer svaki ima neku posebnu draž i svaki mi je drag na svoj način. Većinom se steknu lijepa prijateljstva jer ja sam neko ko nije nigdje ostavio negativan dojam, pa me zato ljudi zovu više puta da pjevam na istom mjestu i obavezno preporuče svojim prijateljima. To mi je posebno drago.
SA KOLEGOM JASMINOM MUHAREMOVIĆEM

Kada radite neki posao da bi ga uradili dobro morate taj posao i da volite. Muzika za ovog pjevača je velika ljubav, zato svemu što je povezano sa pjesmom pristupa sa velikom pažnjom.

-Volim to što radim i pokušavam uvijek da svima ispunim želje, jer publika je ta koja treba biti zadovoljna. Baš sam moju novu pjesmu snimio zato što sam osjećao veliku dužnost i prema publici i prema mom rodnom kraju.

Tonny kaže da je njegov moto u životu “Glavu gore , osmijeh na lice i no sikiriki”, jer kako kaže pjesma je lijek za sve.

-Ja sam i na sceni jedan običan čovjek koji voli vidjeti ljude da su sretni i baš zbog te moje naravi me i vole. Ne glumim facu, a ne žudim za tim da budem neka zvijezda. Uživam u tome kada ljudima mogu na par sati uljepšati život pjesmom, da ne misle barem tada na svakodnevne probleme.

Koliko vas neka pjesma ponese da zaigrate toliko vas pogodi pa nekada i zaplačete. Na Tonnijevim nastupima bilo je i suza:

-Naravno, uz pjesmu ide i veselje ali i tuga pa je bilo i suza, sve se pomiješa. Ipak na kraju svi kućama odu zadovoljni. Ne možete u ovom poslu zaboraviti trenutke kada svi stanu u krug, zagrle se i pjevaju uglas sa mnom.

VESELO NA NASTUPU(Estradnjaci.ba)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI