Nakon smrti Rajka Dujmića: Nastavljen rat za “Nove fosile”

Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu po smrti Rajka Dujmića prekinuo spor koji se vodio između njega i ostalih članova nekadašnjih “Novih fosila”, na Facebooku se oglasila Snježana Dujmić. Udovica Rajka Dujmića napisala je poduži status u kojemu je istaknula da se osjeća razočarano.
“Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama. Nastavite nastupati dalje pod imenom “Novi fosili” pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata. To je bio jedan jedini Rajkov zahtjev, koji Sanja, Zec i Marinko nisu prihvatili. Više od 5 godina je trajao sudski proces, tijekom kojega je bilo dva pokušaja izvansudske nagodbe. Prije godinu i pol, u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem kojem su obećali da će Rajku dati 500 eura po koncertu, ali taj dogovor nikada nisu ispoštovali”, započela je Snježana.

“Nedavno je objavljeno da je Rajko u tajnosti zaštitio ime, što je neistina. Gospodin Marinko Colnago je to jako dobro znao kada je 1995. godine došao Rajku i predložio da njih dvoje oforme “Nove fosile” s novim članovima. 2005. godine ponovno se okupljaju u staroj postavi, i Rajko ustupa pravo na korištenje imena “Novi fosili” na tri godine gospodinu Vladimiru Kočišu. U oba slučaja Rajko nije tražio niti dobivao novac, jer je bio član grupe. Rajko nikada nije imao namjeru zabraniti pjesme, jer je govorio:….’pjesme sam napisao da se pjevaju'”, napisala je na Facebooku.
“Davne 1985. kada je iznenada umro Slobodan Momčilović – Moka koji je oformio “Fosile”, svi su se dogovorili da Mokinoj udovici koja je imala dvije malene kćerke, od zarade na koncertima daju šestinu. Gospođa S. Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Šest mjeseci Mokina udovica nije dobivala novac, jer ga je Sanja zadržala kod sebe, bez da su to ostali iz “Fosila” znali. Nakon toga što je Sanja učinila, Mokina udovica više nije željela nikakav novac”, zaključila je Snježana na Facebooku.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI