Naježićete se zbog riječi Lepe Brene: “Na Balkanu se svakodnevno maltretiraju slabi, nemoćni, djeca i žene!”

Pjevačica Lepa Brena uputila je apel ženama da moraju da pričaju o psihičkom i fizičkom zlostavljanju jer će na taj način spriječiti nove žrtve.

Pjevačica je predstavila spot za novu pjesmu „Odiseja ljubavi”, koji pored promovisanja bezuslovne ljubavi pruža podršku ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja. Brena ističe da poznate ličnosti najviše treba da pričaju o temi nasilja nad ženama i tako im pruže podršku da se izbore za bolji život.
– Željela sam da kroz spot pružim podršku ženama protiv psihofizičkog nasilja i maltretiranja. Da ih podstaknem da pričaju, da se povjeravaju o svemu i da govore o tome javno. Dokle god budu šutile i trpile, do tada će nasilje da se povećava – kaže pjevačica,  a piše Puls.

Ona dodaje da poznati imaju presudnu ulogu u podizanju svijesti o ovoj temi:

– Mi kao javne ličnosti trebalo bi da podstaknemo i dajemo podršku, da skrećemo pažnju na neke anomalije koje se dešavaju u našem društvu, a pogotovo na Balkanu, gdje se svakodnevno maltretiraju slabi, nemoćni, djeca i žene. Imamo toliko žena koje su premlaćene i ubijene i o tome treba da se priča. Moramo da se osvjestimo da treba da budemo podrška jedni drugima.

Lepa Brena smatra da ne treba razdvajati fizičko i psihičko nasilje, jer su oba pogubna za žrtvu.

– Imali smo dosta primjera žena koje su zbog svog psihičkog stanja odlučile sebi da oduzmu život. Mislim da se psihičko maltretiranje svuda tretira kao jedna vrsta zlostavljanja i mislim da i pred zakonom to treba da bude kažnjivo kao i fizičko zlostavljanje. Naravno, ljude treba osvijestiti šta je to psihičko maltretiranje – objasnila je pjevačica, koja kroz ovu pjesmu promoviše i ljubav:

– Ovom pjesmom smo željeli da publika više obrati pažnju na melodiju i tekst same numere. Danas je sve manje muzike koja ima dušu i emociju. Mislim da mi pjevači koji imamo sofisticiranu, definisanu i prefinjenu dušu možemo još uvijek da pjevamo pjesme koje govore o ljubavi.
Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je snaha Aleksandra Prijović pronašla ovu pjesmu za svekrvu.

– Ona je prvo čula pjesmu i rekla da je to numera za mene. Pozvala me i rekla: „Beki, ima jedna fenomenalna pjesma i moraš da je poslušaš.” Poslije nekoliko dana sam je čula i odmah sam se oduševila i rekla da to sam ja – kaže ponosno Brena, i ne krije da se često o poslu savjetuje sa snahom:

– Nama to spada u neke lijepe porodične razgovore. Možda neko sjedi i priča o nekome, a mi sjedimo i pričamo o našim poslovima. Svaku pjesmu koju ona uradi naravno da među prvima ja preslušam i uvijek kažem svoje iskreno mišljenje, jer mislim da u porodici uvijek treba da budete jako iskreni. Ne treba da budete brutalni, ali uvijek treba reći iskreno svoje mišljenje.

(Scandal)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI