Muhamed Kočan: Pjesma “Bosna Bosna” snimljena je na ideju Zlaje Sjerića, a po uzoru na stihove Maka Dizdara

Današnji dan 25.novembar Dan državnosti BiH je prilika da predstavimo pjesmu Muhameda Kočana “Bosna Bosna”. U dvije riječi u naslovu pjesme satkano je sve ono što je najljepše kada se spomene domovina.
-Pjesma je nastala povodom Dana Nezavisnosti na ideju  autora Zlaje Sjerića a po uzoru na stihove Mehmedalije  Maka Dizdara. Autor teksta, melodije i aranžmana: Zlatko Zlaja Sjerić, prateći  vokali: Mensura Bajraktarević i Zlatko Zlaja Sjerić, prateci orkestar: ” Sjerić Records”, produkcija:” Sjeric Records”, recitacija  stihova od pjesnika Mehmedalije Maka Dzdara “Zapis o Zemlji” izvodi moja malenkost.

Zlaja je (kako ga od milja zovu prijatelji i poslovni partneri) oduševio  Muhameda Kočana  tekstom i melodijom koju je napisao te  je pjevač odmah sa srcem i dušom prihvatio. Radili su naporno i svakodnevno više mjeseci  da bi pjesma bila što bolja i kvalitetnija. Veliku pomoć   Muhamedu  prilikom vježbanja  i snimanja  ove pjesme pružio je njegov prijatelj i kolega  muzičar  Ezo Sojtarić.
Interesantana stvar je da je baš za pjesme  “Bosna Bosna”  i “Kad cvjetaju bagremi”   Zlaja dobivao poruke od njegovih kolega  zašto baš te jake i kvalitetne pjesme daje Muhamedu Kočanu te zašto nije te pjesme dao nekoj popularnijoj estradnoj zvijezdi. Sjerić im je odgovorio da je Muhamed Kočan za njega  najveća i najsjajnija ljudska zvijezda i da je to njegova nafaka.
-Volim raditi sa Zlajom Sjerićem zbog njegove visoke profesionalnosti u poslu, pedantnosti, poštenju i zato što uvijek održava datu riječ. Sretan Dan državnosti BiH svim građanima- poželio je pjevač uz pjesmu “Bosna Bosna”.Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI