Most u Tuzli dobija naziv po Đorđu Balaševiću

Smrt kantautora Đorđa Balaševića potresla je čitav region. Od njega su se oprostili brojni građani Sarajeva, Zagreba, Pule, ali i mnogih drugih gradova sa prostora bivše Jugoslavije. Posebnu zahvalnost za njegov veliki doprinos kulturi, odali su mu građani Tuzle.

Naime, inicijativa Sinana Alića, predsjednika Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” iz Tuzle, da jedna ulica ili površina dobije naziv po nenadmašnom kantautoru Đorđu Balaševiću koji nas je nedavno zauvijek napustio, u utorak je dobila svoj epilog.

“Moju inicijativu je podržalo mnogo ljudi, a Sead Bašić je predložio da most koji spaja Gradski park i Panonicu nazovemo po Đorđu Balaševiću, što smo i učinili”, kaže Alić, prenosi “Dnevni Avaz”.
Međutim, da se naziv mosta i ozvaniči neophodna je suglasnost Gradskog vijeća, a takva procedura može trajati i mjesecima.

“Ima da se usvoji. Đorđe Balašević je spajao ljude, a upravo ovaj most spaja grad sa jezerima. Ovo je jedna plemenita ideja”, kaže Ekrem Hadžić – Soso, muzičar iz Tuzle.

Pločicu sa natpisom „Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“ otkrile su dvije djevojčice, a građani su ovaj potez ispratili aplauzom.
Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI