Mladen Radoš piše, komponuje i pjeva iz srca: “Pjesmu majci” (“Jedna je majka”) ću vječno čuvati jer majka svima znači sve (VIDEO)

Kao pjevač, tekstopisac i kompozitor  Mladen Radoš u svojim pjesmama iskazuje ljubav i emociju što se osjeti u svakoj noti numera koje imamo priliku slušati. Estradnjaci vam predstavljaju “Pjesmu majci” ili “Jedna je majka” koja je veliki hit na estradnoj sceni i slušana na mnogim radio stanicama.

-Pjesma je nastala prije 22 godine i nalazi se na albumu “Što da tražim od života” koji sam izdao 1999. godine za Dammic produkciju iz Zagreba.

Inspiraciju Radoš nalazi u istinitim događajima, momentima, u životu, što je slučaj i sa ovom pjesmom.

-Tako je, zasnovana je na istinitom događaju kao i mnoge druge, to je pjesma koju jednostavno pišeš srcem. Majka kada umre sunce opet izlazi, tako da mi nije ni trebalo puno vremena jer imaš sliku pred sobom. Voziš, razmišljaš, dođeš kući, sve pusto i.t.d.
Ono što je sigurno nekorektno od strane nekih pjevača je to što su ovu pjesmu snimili,objavili na platformi youtube, a da pri tome nisu kontaktirali autora i pjevača Mladena Radoša da barem dobiju odobrenje što bi bilo i najkorektnije u ovom slučaju.

-Naravno da je iz tog razloga više od 70 covera i par originalnih snimaka uklonjeno sa youtube jer je pjesma autorski zaštićena.

Mladen je nakon toga odlučio uraditi obradu vlastite pjesme uz novi aranžman za koji je bio zadužen Ratko Stojanović, odnosno muzički studio “S”, a nova verzija je veoma slušana. Za “Pjesmu majci” (“Jedna je majka”) pjevač kaže da je zasigurno njegova najbolja pjesma u dosadašnjoj karijeri.
-U zadnje vrijeme se veoma proširila na našim prostorima i sve više ulazi u srca onih koji se pronalaze u njoj. Sama riječ “majka” svima nama znači sve, tako da ću ovu pjesmu vječno čuvati kao uspomenu iako bi je mnogi danas “svojatali” i željeli obraditi na svoj način.

Predstavljamo vam staru i novu verziju pjesme:

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI