Mladen Radoš: Pjesme me podsjete na igru pokera kada karta “krene”, a onda dođe i dobar “blef”, a “Čežnja je i jedno i drugo (VIDEO)

Predstavljamo vam još jednu pjesmu iz muzičke sehare Mladena Radoša, a riječ je o pjesmi “Čežnja”.

Kao i inače autor teksta i melodije je sam pjevač koji je i za ovu numeru našao inspiraciju u životu, jer svi imamo nekoga ko nam nedostaje i čeznemo za tom osobom. Aranžman je uradio Ratko Stojanović-muzički studio “S”.

Možemo reći da je “Čežnja” nešto posve drugačije od onoga što smo do sada navikli da slušamo od Radoša, u pitanju je jedna prelijepa balada.
-Valjda sam dosta namjenskih pjesama uradio i otpjevao, kao i mnogo različitih stilova, tako da sam želio nešto što do sada nisam imao. Mislim da sam ovom pjesmom dobrodošao svuda. Spot sam radio na lokaciji iznad Beča, tačnije bečkim šumama za koje kažu da su tzv. bečka pluća. Odatle se pruža predivan pogled na taj grad koji mi je za srce prirastao, jer sam godine proveo u njemu.

Mladen nam je rekao da ga često ljudi pitaju gdje sve pronalazi toliku inspiraciju za pjesme koje je do sada snimio, a također i one koje su u planu.

-Valjda se čovjek i rodi sa tim talentom, pa sam i dok sam bio mlad volio pisati i stvarati rime.Nadam se da će se “Čežnja” mnogima dopasti i naći put ka srcima. Dosta pjesama sam napisao koje su zasnovane na istinitom događaju, a ima i onih koji su plod moje mašte. To me podsjeti na igru pokera kada karta krene pa onda dođe i dobar blef. Tako je i u pjesmama i “Čežnja” će mnogima biti i jedno i drugo, kaže Mladen Radoš.
(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI