Mladen Radoš opjevao rodni kraj: “Ostala je sjeta na ta žitna polja i plemenitu rijeku Vrbas” (VIDEO)

Mnoge pjesme vas svojim stihovima vrate u djetinjstvo, vrate vas u vremena bezbrižnog života kada ste uživali u pravim vrijednostima i živjeli spokojno. Mnoge je i pjesma “Vrbas se utišao” koju je otpjevao poznati pjevač Mladen Radoš podsjetila na rodni kraj i ljepote koje ga okružuju. Samo prava narodna pjesma može probuditi taj osjećaj u vama, a ovaj Bugojanac koji živi u Austriji, besprijekorno i sa puno emocije je to i otpjevao.

-Nekada kao dijete sam posmatrao žitna polja kraj rijeke Vrbas kako se talasaju i ostale su uspomene na ta davna i nezaboravna vremena. Vrbas teče vijekovima kroz moj kraj, i nažalost i on se utišao. Sve to se da primijetiti, jer nestala su i žitna polja i naši starci koji su radili i pjevali bećarce u poljima, priča nam Radoš.

Da li je upravo to inspiracija za ovu pjesmu?
-Sve me to nagnalo da napišem nešto na tu temu pa sam se čak i vratio sa tim starim stilom koji se baš ne može puno čuti. Pored teksta autor sam i melodije za ovu pjesmu, kao i za sve moje dosadašnje. Aranžman je uradio Ratko Stojanović. Vjerujem da ima dosta starije generacije koja će ovo slušati, i nadam se da će ova pjesma naći put ka mnogim srcima, a posebno onima koji su davno otišli iz rodnog kraja, baš kao i ja davnih 80.-tih.

Mladen je pjesmom “Vrbas se utišao” zasigurno ostavio pečat i za buduće generacije kojima će stihovi puno toga reći o njihovim očevima, djedovima, precima.

-Davne 1987. sam otišao “trbuhom za kruhom” ka velikom Beču gdje i danas živim. Svjetla velegrada su učinila svoje, raskoš, ljepota da napustim Bugojno.
-Ostala je sjeta na ta žitna polja i plemenitu rijeku Vrbas, poručuje pjesmom Mladen Radoš.

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI