Marija Šerifović ispunila želju Azri Dedić

Pjevačica Marija Šerifović došla je u Sarajevo kako bi ispunila želju Azri Dedić, djevojci koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID džudu.
Naime, Marija je na svom Facebook profilu objavila je da je doputovala čim je čula da evropska prvakinja ima želju da je vidi.

– Pogledala sam par njenih intervjua i samo jedan mali detalj presudio je da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i da dođem da je vidim. U jednom od intervjua rekla je da sebe vidi i doživljava kao superheroja. Svi znamo da sam ja dijete u duši pa sam odmah znala da to mora biti neko poseban. I bila sam upravu, radi se o djevojci koja boluje od Daunovog sindroma ali to je u ovoj priči manje važno – napisala je Šerifović.

Marija je istakla da je to za nju bila velika čast.

– Azra je od svih nas duplo bolja, duplo hrabrija, duplo uspješnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvažnije od svega, ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u BiH i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negdje, zahvaljujući njima, intonirala himna vaše, naše države. Što se mene lično tiče od danas pa nadalje, Azra, imaš prijatelja do kraja života, Džudo savez također i uvijek možete daračunate na moju pomoć – zaključila je Marija Šerifović.

(Faktor)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI