Maju Marijanu tukao muž, ona otkrila zbog čega mnoge žene o tome šute!

Maja Marijana, poznata pjevačica, prije nekoliko godina bila je žrtva nasilja, a nju je tada fizički napao njen suprug Mladen Šmakić.

Maja je nakon toga imala ozbiljne zdravstvene probleme, a sada se ponovo prisjetila tog nemilog događaja.

Ona je supruga prijavila na nagovor ljekara, a danas kaže da je, iako je 21. vijek, ženama i dalje izuzetno teško da se nose sa nasiljem.

– Ja na neki način razumijem zašto žene trpe nasilje. I sami možemo da vidimo da kod nas, kada je žena žrtva i kada to izađe u novine, dolazi osuda naroda. I nikada žena nije žrtva, ona je krivac, a nasilnik postaje žrva. Ženi nalaze milion nekih mana, pa se onda pitaju zašto još šute. Pa, šute jer nemaju nikakvu podršku ni policije, a takve žene često nemaju gdje ni da odu – kaže Maja i dodaje:
– Naša žena kad izađe na ulicu sa svoja dva kofera i djecom, jer djeca obično idu sa njom, poslije toga otac, muž živi kao momak. Ako ti se ne dopada, ajde pakuj kofere i ko će takvoj ženi da se obraduje. Ni familija, ni rođaci i uglavnom se dešava da kažu da muž mora da se istrpi: moraš nešto da istrpiš, moraš nešto da odšutiš… Ma ne moram ja ništa – jasna je Marijana.
Sa ove distance Marijana smatra da nikako ne smijemo dozvoliti da se takva stvar dogodi, a iako se dogodi, onda mora da se zauzme neki stav.

(Alo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI