Lepa Brena pred 120.000 Bugara

U susret velikom koncertu u Beogradu, koji će najveća zvijezda Balkana održati na svoj rođendan, 20.oktobra, jedan koncert koji je održan prije nevjerovatnih 28 godina, obilježio je čitav region a vijest je prenio i čuveni Dnevnik 2, u rubrici vijesti od šireg društevnog značaja.


Brena je na stadion Vasil Levski u Sofiji, sišla i bukvalno sa neba – iz helihoptera koji je do tada koristio jedino Todor Živkov, dugogodišnji predsjednik Bugarske. Sletila pred 120 hiljada raspjevanih Bugara i zapjevala svoj čuveni hit “Mile voli disko”.

Brena ovaj koncert svrstava u tri najznačajnija u svojoj karijeri, a u Bugarskoj i dan danas uživa status nacionalne zvijezde, rame uz rame sa najvećim bugarskim pjevačima.

Kako je sama Lepa Brena, otkrila u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – Godine Slatkog greha”, da njen menadžer i vjenčani kum, Raka Đokić, nije prerano otišao, poslije Bugarske i Rumunije, Brena bi sa Grehom osvojila i Grčku, i Rusiju i brojne druge zemlje u okruženju.
Uostalom kada pričamo o standardima koje je ova pjevačica postavila daleke 1990 godine, uvjerite se kako je izgledao prepun stadion prije nego što je sa neba – sišla lično Lepa Brena.

(Vesti-online)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI