Legendarni harmonikaš otkrio nepoznate detalje o Šabanu, Čoli, Ceci…

Muzičar Mirko Kodić je 40 godina svirao sa  Šabanom Šaulićem, a sada se prisjeća dana kada su se gotovo svakodnevno okupljali sa Zdravkom Čolićem, Harisom Džinovićem, Lepom Lukić i brojnim glumcima

– U vrijeme kada sam upoznao Šabana, glavni u Jugoslaviji je bio Tito, pa iza njega Šaulić. Šaban me je jednom prilikom slušao i pitao da sviram sa njim, a ja od sreće samo što nisam pao u nesvijest. Najteže mi je bilo na prvom koncertu kad sam svirao sa njim jer sam imao tremu i strah, a drugi put kada sam na groblju dok su ga spuštali u grob svirao pjesmu “Ne plači dušo, ja ću ti doći”. On me je puno volio, bio sam uz njega do posljednjeg dana, družili smo se četrdeset godina. Bio sam gost na njegovom koncertu, koji se zvao “Još ovu noć”, kao da je znao šta će da se desi.
Kodić kaže da mu je život bio jako buran.
– Jedino nisam bio narkoman. Sa Lepom Lukić sam igrao rulet, a volio sam da popijem sa Šabanom i ostalim kolegama. Prestao sam da pijem sad.

Popularni harmonikaš priča kako je upravo on prvi uočio talenat Svetlane Ražnatović:

– Ceca Ražnatović je moje remek-djelo. Sreo sam je na moru u Utjehi, imala je petnaest godina i ljetovala je sa porodicom, a uveče po pola sata pjevala. Doveo sam je u PGP, napravio kompozicije “Ludo srce šta ti je” i “Cvetak zanovetak”. Dan prije nego što je izašla ploča pobijedila je na Festivalu Ilidža u Sarajevu, a za pet dana je postala najpopularnija pjevačica u Jugoslaviji. Tu njenu i Breninu slavu neće više niko doživjeti. Anastasija Ra­žna­tović se odvo­jila od načina pjevanja majke, što je jako teško, imati svoj put. Mislim da će postići veliki uspjeh, sve to iz kuće izlazi.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI