Koki Burdalić: Moj najveći uspjeh je porodica, moja supruga i tri kćerke

Sa vlasnikom veoma slušane pjesme “Dobio sam sina” koju promovišemo na našem portalu razgovarali smo o karijeri, pjesmama, saznali smo mnogo toga o pjevaču Kokiju Burdaliću, a što nismo znali.

Čega se prvo sjetite kad pomislite na svoje početke na estradi?

Moji prvi počeci su bili naravno u kafani. Bilo je to na Floridi i rado se sjetim tog perioda.

Šta vam je najviše pomoglo da se nastavite baviti ovim poslom?
-Bile su to preporuke prijatelja, poznanika. Sve je krenulo od romskih veselja i tako sam počeo  putovati po svim državama USA.

Šta smatrate vašim najvećim uspjehom?

Moj najveći uspjeh je porodica, moja supruga i tri kćerke. Pored toga i muzika, tako da mogu da kažem da trajem 15 godina i više. Još uvijjek sam najtraženiji u cijeloj Americi, bar kod romske publike, a kod njih i nije baš lako da jedan pjevač prođe.

Sa kojim kolegama ste imali priliku nastupati?
Nastupao sam sa velikim brojem kolega koji su dolazili u Ameriku zbog svojih turneja. Mogu i da nabrojim: Bađi, Nerka Hodžić, Boja Vasić, Semir Cerić Koke, Armin Čohodar, Alija Mašić, Emir Habibović, Verica Šerifović, Keba, Jana, Mirza Šut, Mahir B., Keydura, Milan Dimić,Milan Saśin, Bobi Čergar i mnogi drugi.

Ima li ljubomore na estradi?

Ljubomore vjerovatno ima, samo što se to ne pokazuje. Meni lično je drago kada neko od kolega napreduje, izbaci dobru pjesmu, Ljubomora ali pozitivna daje mi više želje i snagu da se trudim da budem bolji i bolji.

Jeste li imali svog idola ili uzora u pjevanju?

Moj idol još od djetinstva je bio i ostao Ljuba Aličić.

Čije pjesme najviše volite pjevati na nastupima?
Nisam ograničen sa repertoarom tako da pjevam od raznih pjevača pjesme. To su Ljuba A., Adil, Bađi, Zvonko Demirović, Emir Habibović, Sinan S., Muharem S., Šabana Š., Šerif K., Enes B., Fazlija, Semir Koke, i mnogo drugih.

Ko vam je najveća podrška?

Najveća podrška mi je supruga Ramy, ona mi daje snagu da se trudim i opstajem u muzici.

Vaši planovi?
Poslije duže pauze planiram nove pjesme, putovanja…

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI